-
Miniklere yerli malı ile tutumlu olmaları ve israftan kaçınmanın önemi anlatıldı

Yerli Malı haftası nedeniyle çeşitli okullarda kutlanan etkinliklerden birisi de Ödemiş Yanbastı anaokulunda düzenlendi.

Bu çerçevede, Yanbastı Kardeşler Anaokulu, geçtiğimiz Cuma günü, Yerli Malı haftasını minik öğrencilerin evden getirdiği yerli ürünleri birbiriyle paylaşarak kutladı. 

Yanbastı Kardeşler Anaokulu müdürü Süleyman Arslan, Yerli Malı Haftasıyla öğrencileri tutumlu olmayı öğretmek gerektiğini ve yerli malları kullanarak israftan kaçınmamız gerektiğini ve bu davranışları okul öncesi çağda çocuklara aşılamamız gerektiğini belirtti.

YERLİ MALI HAFTASI NEDEN KUTLANIYOR

Yerli Malı Haftası Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. 

İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından, Yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla, Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'ni toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.

Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

 Haber:NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi