İnönü İlkokulu tarafından kurulan Semazen ekibi, Okul dışında ilk gösterisini, Yanbastı kardeşler anaokulunda sahneledi

7-17 Aralık Mevlana haftası çerçevesinde Ayşe Soysal yönetimindeki İnönü İlkokulu Semazen Ekibi Yanbastı Kardeşler Anaokulu öğrencilerine Semazen Gösterisi yaptı. Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî ve Mevlevilik kültürünü tanıtan küçük semazenler hünerlerini sergileyerek beğeni topladılar. Yanbastı Kardeşler Anaokulunda sabahçı sınıflara saat 11.30’da, öğlenci sınıflara ise saat 13.30 da iki seans şeklinde Semazen gösterisi sunuldu.  
İnönü İlkokulu sınıf öğretmeni Ayşe Soysal açıklamasında, semazen ekibini 2012 yılımda eski müdürleri Yunus Ergin ve müdür yardımcıları Mustafa Gümüş'ün katkılarıyla kurduklarını ve devamlı çalıştıklarını belirtti.

Soysal, Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî ve Mevlevilik kültürünü, Değerler Eğitimi kapsamında hoşgörü temelli ülkemizin bir değeri olarak aldıklarını vurguladı.

Yanbastı Kardeşler Anaokulu müdürü Süleyman Arslan, “Ülkemizdeki değerlerin farkında olmamız gerekli. Mevlevilik ve tasavvuf kültürünü okul öncesi çağlarda çocuklarımıza tanıtmamız lazım. Bu kapsamda katkı sağlayan İnönü İlkokulu Müdürü Mustafa Gümüş’e, Semazen ekibini oluşturan Ayşe Soysal’a, hünerlerini sergileyen minik semazenlere ve okulumuzda bu gösteriyi planlamakta katkısı olan okul öncesi öğretmeni Burçin Çetin’e teşekkür ederim” dedi. 

Haber: Nazif HARUPCU

Editör: Haber Merkezi