Fakat ilçede bu spor dalının daha rahat koşullarda yapılması için uygun atlayış ve iniş pistlerinin olmayışı, yamaç paraşütçülerine zor anlar yaşatmakta. Kimi zaman hayati tehlikeler atlatan yamaç paraşütçüleri, bu gibi olumsuz koşulları gördükçe adeta kendilerine “Tire’de uçuş yapmayın” denildiğini düşünerek, Tire’ye daha az gelmeye başladı.

ADETA “TİRE’DE UÇUŞ YAPMAYIN” DEMEK GİBİ BİR ŞEY !

Türkiye’nin birçok önemli beldesine, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayan heyecan verici bu ekstrem spor dalının önemini iyi kavramayışımız sebebiyle Tire, çok sayıda yamaçcı yı ağırlama fırsatını kaçırmakta.

Atlayış, özellikle de iniş sırasında başka bölgelerde yaşamadıkları seviyede risk yaşayan yamaç paraşütçüleri, bu noktada yerel yöneticilerden ilgi beklemekte. Potansiyeli büyük olan Tire’nin bu sporun önemli merkezlerinden biri olmasını istemekte.

DİKENLERİN ÜSTÜNE İNMEK ZORUNDA KALDILAR

Geçtiğimiz gün Tire’ye gelen ve 1600 m rakımlı Güme Dağından atlayış yapan Manisa Team isimli yamaç paraşüt gurubu, geçmişte birçok paraşütçünün yaşadığı sorunlarla karşılaştı. Beraberlerinde İngiliz yamaçcı turistlerin de olduğu gurup, hem atlama hem de inme noktalarının tamamıyla çakır dikenleri ve taşlarla kaplı olması sebebiyle sakatlanma tehlikesi yaşadı. Paraşütçülerin oldukça pahalı olan paraşüt ekipmanları da zarar gördü.

YÜKSEK GERİLİM ELEKTRİK HATTI BİR BAŞKA TEHLİKE

İniş bölgesinde yüksek gerilim hattı elektrik kablolarının da olduğunu bunun da başlı başına büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyen yamaç paraşütçüler, bu konudaki tepkilerini; “Yüksek gerilim hattı tellerini teyet geçiyoruz. Deysek akıma kapılıp öleceğiz. Atladığımız nokta da, indiğimiz nokta da çakır dikenleri, iri taşlar, cam kırıkları ile dolu. Bu yaralanma ve paraşütümüzün zarar görmesi anlamına gelmekte.” şeklinde konuşarak dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi