HABER: NAZİF HARUPÇU

Küçük Menderes Vosvosçular Şehitlere saygı, teröre lanet, Barışa ve kardeşliğe çağrı Ulusal kortejinde Pazar günü İlk kurşunda buluştu

Ödemiş İlkkurşun efeleri derneği Başkanı Orhan Cambak, “Neden kardeşçe yaşamak varken, Birbirimizi vurup kırıyoruz. Yiğitler, ana kuzuları ölüyor. Yazık değil mi?”

Doğu ve Güney doğuda yaşanan terör olayları nedeniyle, Vosvosçular Tüm Türkiye genelinde teröre lanet, Barışa çağrı için kortej oluşturdular.

Türkiye genelinde Pazar günü saat 14.00’de başlatılan korteje, Ödemiş’ten Küçük Menderesli vosvosçulardan oluşan grup, Salı pazarından Polis eskortu eşliğinde ilçeye bağlı İlkkurşun mahallesindeki Şehitler abidesine doğru hareket ettiler.

Türk bayrakları ile donatılan vosvoslar kortej halinde şehir içinde klakson çalarak dikkat çektiler.

Ödemişli efelerin de katıldığı teröre lanet, kardeşliğe çağrı kortejinde Küçük Menderesli vosvosçular  İlkkurşun anıtına siyah çelenk bıraktılar.

Burada saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve ardından vatan uğruna şehit düşen güvenlik güçleri için dualar edildi.

Küçük Menderesli vosvosçular adına konuşan Melih Erakyol, “Küçük Menderesli vosvosçular olarak, Türkiye genelinde Vosvos dernek ve kulüplerinin düzenlemiş olduğu ortak etkinlikte, Bizde Ödemişten Küçük Menderes havzasından sesimizi duyurmak için, Düşmana karşı İlkkurşun sıkılan İlkkurşun tepesindeki şehitler abidesine geldik. Bu etkinliği burada yapmamızın amacı, Bu tepenin sadece İlkkurşun anma günü haricinde Mayısın son haftası, Haziran ilk haftasına denk gelen günler dışında ziyaretin yapılmaması nedeniyle, Biz Ödemiş Küçük Menderes vosvosçuları olarak buraya dikkat çekmek adına buraya geldik. Vosvoslarımızla Salı pazarında buluşup, Saat 14.00’de tüm Türkiye genelinde olduğu gibi buradan kortej eşliğinde hareket ettik. Ödemiş’ten teröre lanet, Şehitlere saygı için İlkkurşun tepesinde buluşmaya karar verdik. Buraya Vosvosçu arkadaşlarımızla birlikte, İlkkurşun şehitlerini anma ve yaşatma derneği Başkanı Orhan Cambak ve Hüseyin Gezgen efe ile birlikte geldik. Şehitlerimizi anmak için saygı duruşunda bulunduk, İstiklal marşı okuduk ve ardından şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar okuduk.

İnşallah, memleketimiz, yurdumuz böyle eziyetler zulümler görmez. Memleketimiz birlik beraberlik ve barış içerisinde kalkınmaya ve yaşamaya devam eder” dedi.

Küçük Menderes vosvos derneği üyesi Nihat Özben’de konuşmasında,

“Ülkemizde yaşanan kaos durumu hepimizi ayrı ayrı üzmektedir. Bizlerde Küçük Menderesli vosvosçular olarak, Türkiye genelinde şehitleri anma ve teröre lanet etkinliğini burada ifa etmiş olduk. Hepimizin ortak temennisi, Ülkemizin içinde bulunduğu bu vahim durumdan bir an önce kurtulması, Bu şehitlerin tekrar gündeme gelmemesi, Temennimiz, Ülkemizin barış içerisinde, mutluluk içerisinde sonsuza kadar yaşamasıdır. Buradaki etkinliğe katılmak istediklerini, ancak buraya gelemediklerini ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Küçük Menderesli vosvosçulardan Tevfik Çavuş’ta duygularını şu şekilde dile getirdi, “Ödemiş’te İlkkurşun şehitliğinde, Düşmana ilk kurşunun atıldığı yerde, Şehitlerimizi anmak için bu abideye geldik. Terörü lanetliyoruz. Böyle acıların olmamasını diliyoruz” dedi.

Hüseyin Gezgen efe’de, “Ben tek cümle ifade etmek istiyorum, Şehitler artık gelmesin. PKK’ya ve teröre lanet okuyorum” diye duygularını ifade etti.

İlkkurşun efeleri derneği başkanı Orhan Cambak’ta şu açıklamayı yaptı.

Cambak, “Vosvosçu kardeşlerimizin bu mücadelelerine katkıda bulunmak için geldik. Siyah çelenk bıraktık. Terörle mücadele veren Devletimize başarılar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Türkiye’yi böylesine kaosa sokan terör örgütünü lanetliyorum. Neden kardeşçe yaşamak varken, Birbirimizi vurup kırıyoruz. Yiğitler, ana kuzuları ölüyor. Yazık değil mi? Bu ana kuzularına. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu ana kuzularının verdiği mücadelede bizde onları destekliyoruz. Yeter ki bu memleketimiz huzura kavuşsun. Bu ülkede güzelce kardeşçe yaşayalım, bunu istiyorum” dedi.

İLKKURŞUNA LEVHA KONULSUN

Son olarak da Melih Erakyol, “Değerli yetkililerimizden İlkkurşun abidesinin bulunduğu koruluk alanın yıl 12 ayı boyunca, Ziyaret edilebilir hale gelmesi için çalışmada bulunmalarını ve de duble yol çalışmalarında, İlkkurşun anıtı ve şehitler abidesi diye levha koymalarını bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi