Ödemiş’in en eski ilkokullarından biri olan, İstiklal İlkokulu’nda veliler için kan bağışı yarışması düzenlendi. On beş sınıfın velileri çocukları için kan bağışında adeta yarıştılar.

Okul bahçesinde Türk Kızılay’ı Ödemiş Kan Bağış Merkezi tarafından, kan bağışı aracı kurularak, kadınlı erkekli velilerden kan bağışı toplamaya başladı. Çocuklarının ödül kazanması için veliler bir hayli çaba sarf ettiler. Düzenlenen kan bağışı kampanyasında, en çok bağış yapan velilerin çocuklarına okul idaresi tarafından ödüllendirilecek. Birinci gelen sınıfa sinema, ikinci gelen sınıfa pizza, üçüncü gelen sınıf öğrencileri ise dondurmayla ödüllendirilecek. Okulda yarışmada konan armağanlar, öğrencilerin büyük ilgisini çekerek, velilerini kan bağışı yapmaya zorladılar. Buda kan bağışına ilgiyi artırdı.

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Mustafa Güder ; “Faaliyetimizi çocuklarımızla birlikte toplum yararına iş yapmanın aile katılımı düzeyinde gerçekleştirilmesi gerektiği düşüncesiyle ortaya koyduk. Kan üretimi sadece insanlar için olan bir ihtiyaçtır. Bu bilinci sınıf öğretmenlerimiz sınıflarında bulunan öğrencilere bir hafta boyunca işlediler. Aynı zamanda kan bağışını sağlık haftasına denk getirerek örnek bir davranışa imza attılar. Ben bu konuda bize destek veren velilerimize, onları ikna ederek okula gelip kan bağışında bulunmalarını sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Yapılan çalışma sonucunda,15 sınıfın bağışları sonucunda toplam 85 ünite kan bağışında bulunuldu. Yarışmada İstiklal İlkokulundan Sınıf Öğretmeni Ayşe Yıldız’ın eğitim verdiği 1/B sınıfı 19 ünite kan  bağışı ile  birinci, Sınıf Öğretmenliğini Nedime Çavuşoğlu’nun eğitim verdiği 1/A Sınıfı 17 ünite kan bağışı ile ikinciliği göğüslerken, üçüncülüğü  7’şer ünite kan  bağışı ile Öğretmen Aynur Bostan’ın 3/D sınıfı ile Şema Baştürk’ün öğretmenliğini yaptığı 3/F sınıfı paylaştı.

Editör: Haber Merkezi