HABER: Tolga KIZGIN

Ödemiş’te Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerini birbirinden ayıran 2 km uzunluğunda demir yoluna, alt geçit yapılması için mahalleliler ayaktaydı.

Geçtiğimiz hafta gazetemizde, DDY kenarında bulunan demir parmaklıklardan vatandaşların rahatsızlığını dile getirmiştik. Bu alana mutlaka alt ve üst geçit yapılmasını isteyerek, yetkililerin dikkatini çekmiştik. Haberimiz üzerine, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz ve Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş mahalle halkıyla birlikte basın toplantısı düzenleyip, sorunu gündeme taşıdılar. Her iki muhatarada bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi bildiriyoruz. 

Ödemiş’te DDY ait 2 istasyon bulunuyor. DDY Bölge Müdürlüğü, kazaları önlemek amacıyla, eski istasyondan yeni istasyona kadar olan 2 km demir yolunun her iki yanı demir parmaklıklarla çevirdi. Ancak, iki mahalleyi birbirinden ayıran bu yol karşıdan karşıya geçişleri uzattı. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için en az 1 km yolu dolaşmak zorunda kaldılar. Yaşlılar, engelliler, okula giden çocuklar, karşı tarafta bulunan sağlık ocağı, eczaneye giden insanlar, bu işten mağdur olduklarını belirterek bir araya geldiler.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz ve Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş’ta yanlarına alarak Demir yolu kenarında bir basın toplantısı düzenleyerek dertlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar 1 kilometre yol yürüyerek karşıya tarafa geçebiliyor

Mahalle sakinlerinden Ayten Korkmaz, “Tren yolunda bariyerler olduğundan dolayı, karşıya geçmek için en azından 1 km dolaşmak zorundayız. Sıcak ve soğukta bu şekilde gitmek zorunda kalıyoruz. Eşimde engelli, karşıya geçmemiz çok zor oluyor. Alt geçit veya üst geçit istiyoruz eşim ve mahalle halkı burada rahatlıkla geçsin diye. Boşuna yol katetmek istemiyoruz. Mağdur durumdayız.”

Fatma Meral Demir “ Biz Cumhuriyet Mahalleli olarak demiryolumuza alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz. 1 km yolu dolaşarak geçmek zorunda kalıyoruz. Sakatımız var, yol yürüyemeyenimiz var. Mutlaka alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz.”

 Engelli vatandaşlarında geçebileceği bir geçit isteniyor

Hürriyet Mahallesinden Halil İbrahim Taş “ Demiryolunun iki tarafı perdelerle çevrilmiş vaziyette. Hastamız oluyor, yaşlımız oluyor, yaralımız oluyor 1 km yolu dolaşmak zorunda kalıyoruz bu suretle karşıya geçebiliyoruz. Buraya engellilerinde geçebileceği bir alt geçit istiyoruz.  Tantanlardan ya da istasyondan dolaşmak gerekiyor. Oda zamanımızı alıyor. Mahalleli olarak yetkililerden çözüm istiyoruz. Aradan bir kaç demir alınarak geçmeye çalışanlar var. Buda kazaların meydana gelmesine neden olmaktadır. DDY bunu hemen kapatıyor ama kazaların önüne maalesef geçilemiyor. Bazılarıda acele işi olduğu için üstten geçmeye çalışıyor buda kazalara neden oluyor. Görevlileri duyuruyoruz, buraya alt geçit şart”

Muhtar Elvan Boz, “Berlin Duvarı Misali“

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz “ Tren yoluyla ilgili bir projemiz vardı. O projemizi ulaştırma eski bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a verdim. Tren yolununun merkez mahallesinde bizde sıkıntı yarattığını dile getirdik. Ya şehir içindeki tren yolunun kaldırılması ya da bir alt geçit yapılmasını istedik. Çocuklarımızın okula geliş gidişlerinin rahatlaması, engellerin rahatlıkla geçmesi için bu projeyi yaptık.   Tren yolu Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallesini ikiye bölüyor. Yani bir Berlin Duvarı gibi.  Karşıdan karşıya geçmek için nerdeyse 3 km yol yürümek lazım. Bu vatandaşların büyük sorunu haline geldi. Bunları defalarca dile getirmemize rağmen, hiçbir sonuca ulaşamadık. Binali Beyin söylediği tek bir cümle vardı “AK PARTİ BELEDİYESİNİ EĞER ÖDEMİŞ ALIRSA, BİZ BU PROJEYİ GÜNDEME GETİRİRİZ. “ dedi. Ak Parti belediyesi 1,5 yıldır Ödemiş’te görevde ama 1,5 yıldır Ödemiş’te hiçbir hareket göremiyoruz. Ben imza topluyorum. Bunu valiliğe Büyük Şehir Belediyesine, DDY ve Ödemiş Belediyesine tekrar bildireceğim ve imzalarımızı göndereceğim. Gece geldiğiniz zaman, demir yolu kenarında çevreyi rahatsız edici insanlardan kaynaklanan olumsuzluklara şahit olacaksınız. İnanıyorum ki en yakın zamanda gerekli birimler bu konuyu ele alacaklardır.”

Muhtar Yeşiltaş,“Bir an önce bunun çözümünü istiyoruz“

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş ”Hürriyet Mahallesi olarak demir yolunu gündeme getirmiştik. Demir yolunun karşısında eczaneler, sağlık ocağımız ve alışveriş merkezleri var. Buralara gelip gitmekte büyük sorun yaşıyoruz. Demirleri kesip geçenler var, trenin geldiği zaman çok tehlike yaratmaktadır. Yetkililerden bir an önce bunun çözümünü istiyoruz. Alt geçit veya üst geçit yapılsın burada engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılsın .”  

 

 

Editör: Haber Merkezi