Mehmet Akif Avşar (Bayındır)


Balyoz davası sanıklarının yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri bugün Bayındır Kanarya Parkı’nda bir araya gelerek ‘Sessiz Çığlık’ eylemi yaptı.

Yaklaşık 30 kişi olarak İzmir’den Bayındır’a gelen Vardiya Bizde platformu üyelerinin ellerinde, ‘Aydınları korkak olan ülkenin zalimleri cüretkar olur’ , ‘Ulusal Ordu’yu yok etmenin adı Balyoz oldu’, ‘ Balyoz kararı ile tüm halkımız yok edilmektedir’ , ‘ Vardiya hepimizde’ , ‘ Kumpas kuranlardan hesap sorulacak ’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler sık sık ‘Mustafa Kemal'in askerleriz' diye haykırdı.

Platformdan yapılan açıklamada, 'Bu davaların kumpas olduğu tüm yetkililer, hukukçular ve kamuoyu tarafından kabul edilmişken, asker ve sivil 9 vatanseverin hala cezaevinde bulunması ağır bir insan hakkı ihlalidir ve kabul edilmesi mümkün değildir. Adaletin sağlanması için; Anayasa Mahkemesi'nden, Askeri Casusluk  Davası sanıklarının ve E.Hv.Hak.Alb. Ahmet Zeki Üçok'un bireysel başvurularına acilen işlem yapması, Zirve Yayınevi Davasına bakan yeni bağımsız mahkemeden de tahliye kararı vermesi beklenmektedir.  Mücadelemiz son arkadaşımız hapisten çıkana ve kumpasçılar bağımsız mahkemeler önünde hesap verene kadar devam edecektir.22 Temmuz'dan itibaren kumpasçıların bir kısmı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma takip edilmektedir. Bu soruşturmanın genişletilerek kumpas davalarını da kapsaması, ayrıca bize ve yakınlarımıza çok görülmesine rağmen adil yargılama yapılması sağlanmalıdır' denildi.

Yapılan eyleme Vardiya Bizde Platformu üyeleri, İzmir emekli Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP Bayındır İlçe Başkanı ve partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği Bayındır Şubesi üyeleri, Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan’da katıldı. 

Editör: Haber Merkezi