Vali Toprak, “Ödemiş’ te süs bitkileri, fide üretim merkezi ile dış mekân bitki-ağaç türlerinin yer alacağı botanik park alanı oluşturmak hedefimizdir”

İzmir Valisi Mustafa Toprak, her mevsim güzel olduğunu söylediği doğa harikası Ödemiş Gölcük’ te gerçekleştirilen Kaymakamlar toplantısı sonrası Talya Fidancılığı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Buraya gelişinde firma temsilcisi Aydın Dinçaslan ve Üretim Müdürü Bilal Yeşil tarafından kapıda karşılanan Vali Toprak, firma sahibi Dinçaslan’dan firmanın üretim faaliyetleri ve yurtiçi ve yurtdışı çiçek pazarları hakkında bilgiler aldı.

Talya Fidancılık, yurtdışı ihracat amaçlı dış mekân süs bitkilerini tüm Dünya florası bitkilerini birleştirerek Ödemiş ilçemizde 65.000 metrekare açık alanda tam otomasyon gübreleme, sulama ve teknolojiyi birleştirerek Avrupa kalitesinde kendi öz sermayesini kullanarak üretim yapmaktadır.

Memnuniyetini dile getiren Vali Toprak, burada son sistem kullanılan makinalar ile tamamen profesyonel bir şekilde üretilen 1500 çeşit çiçeğin üretildiğini görüyoruz. Bu ve bunun gibi tesislerin daha çok örneklerinin olması gerektiğini söyleyerek, Talya Fidancılığın kurmuş olduğu tesis ile tebrik ederek, firmanın örnek teşkil edeceğini söyledi.

İzmir’ i marka şehir yapmak en önemli görevimiz

Vali Toprak, Talya Fidancılık Genel Müdürü Aydın Dinçaslan’ ı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirtirken şunları kaydetti, “ Ödemiş’ te süs bitkileri, fide üretim merkezi ile dış mekan bitki-ağaç türlerinin yer alacağı botanik park alanı oluşturmak hedefimizdir. Ödemiş ve çevresi Türkiye’nin ve dünyanın iç-dış mekân süs bitkileri ve kesme çiçek merkezi olabilecek iklim, toprak ve heyecana sahiptir. İzmir endemik bitki türleri konusunda da çok zengin. Biz de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaparak süs bitkileri sektörünü destekleyecek ve İzmir’ i daha önce de söylediğimiz gibi marka şehir yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

Haber: 
NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi