100 Kadın Efe Tablosuyla Tariş’in 100.Yılına Hazırlanıyor.

     20 yıldır Ödemiş’te sayısız tablolar yaparak, adını Yurt dışına taşıyan Mustafa Ali Kasap, Tariş’in 100.yılına 100 kadın efe tablosu ile katılıyor.       Ödemiş’in ismini çok sayıda Avrupa ülkesinde tanıtan Mustafa Ali Kasap, özellikle “Kadın Efeler” tablolarıyla üne kavuştu.Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Nevşehir ve yurdun birçok yerlerinde sergiler açan Kasap; yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da Almanya, Fransa gibi ülkelerde kadın efeler resimleriyle ilgi odağı haline geldi.
 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa Türk Demokratlar Birliğinin düzenlediği Festival d’Anatolie fuarında kadın efeleri dünyaya tanıtan Kasap, Paris’teki sergide Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın modelden iki resmini yaparak Şoray’ın kalbini kazandı. Şoray kendisine ait tabloyu çok beğenerek :” Bu güzel tabloyu ömrüm oldukça evimin en güzel yerinde devamlı asacağım.” demesi Mustafa Ali Kasap’ı bir hayli duygulandırdı.

   Alman CDU Meclis Üyesi Şoray’ın Resmini Satın Aldı
Paris’teki festivalde yaptığı Şoray’ın tablosunu Alman Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Hessen Eyaleti Meclis Üyesi "Parlamentolar arası Partnerlik" (PdP) oluşumunun Türkiye temsilcisi İsmail Tipi, annesinin Türkan Şoray hayranı olmasından dolayı sultanın tablosunu satın aldı.

Avusturya, Amerika, Hollanda, Almanya, Fransa ve Japonya’da Kasap’ın yaptığı “efe kadın” tabloları özel koleksiyonlarda yer aldı. Yurt dışının yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli müzeleri ile özel ve genel koleksiyonlarda tablolarının yer alması Mustafa Ali Kasap’ı son derece mutlu ediyor.

 Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı Oldu


 Kadın efe tablolarının ön plana çıkması, Mustafa Ali Kasap’ın Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge başkanlığına getirilmesine neden oldu.

100 Kadın Efe Tablosuyla Tariş’in 100.Yılına
Büyük sanatçı Kasap yalnız resim yapmakla kalmıyor, bağlama ve kabak kemane gibi enstrumanarla da birçok bir çocuğa hocalık yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
 Mustafa Ali Kasap 16 Nisanda İzmir Devlet Resim Heykel Müzesinde 100 Kadın Efe tablosu ile İzmirliler huzuruna çıkıyor. Tariş’in ana sponsorluğunda 18 kuruluşun katkılarıyla açılacak Kadın Efeler Sergisi, Tariş’in 100.kuruluş yılı onuruna verilecek özel bir kokteyl ile İzmirlilere tanıtılacak
Mustafa Ali Kasap İzmir’de açılacak sergisi ile ilgili şöyle konuştu:

 “İzmir kadının efe yüreğini tablolarımla gösterdim. Tariş’in 100. yılında 100 İzmir kadın efesini resmettim. Bu kadın efe tablolarımı tüm İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuyorum.”

 Haber:  Yüksel BALCI 

 

 

Editör: Haber Merkezi