HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi  olan ve bağımlılıkla mücadeleyi konu alan “Umutlar Ölmesin” oyunu, Ödemiş Öğretmenler Tiyatrosu tarafından Perşembe günü Ödemiş M Tipi Kapalı Cezaevinde sahnelendi.

Değerler Eğitimi ve Kurumlarla işbirliği kapsamında Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş Öğretmenler Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Umutlar Ölmesin” oyunu, Ceza İnfaz Kurumu Konferans Salonunda personel, hükümlü tutuklular için oynandı.

Tiyatro gösterisine;  Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürleri Nuri Atalay, Ayşen Bintez Çinar, Cezaevi Vaizi Gazi Pehlivan,  Kurum Psikoloğu, Kurs Öğreticileri, Kurum Öğretmeni,  İnfaz ve Koruma Memurları ile çok sayıda hükümlü ve tutuklu izleyici olarak katıldı.

Öğretmenler tiyatrosunu kuran,  çalıştıran ve aynı zamanda oyunu yazan ve yöneten Ödemiş Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali GÜL ve oyunda yer alan öğretmenlerin “Umutlar Ölmesin” oyununun 19.sunun Ceza İnfaz Kurumu Konferans Salonu’nda başarıyla sahnelemesi takdirle karşılandı.

Oyun sonunda izleyenlerin coşkusu ve mutluluğunun yanında, oyuncularında oyunu izleyenlerin dikkat ve olumlu tepkilerinden olumlu motive olduklarını belirtmeleri faaliyete farklı anlam kattı.

Oyunun sonunda konuya ilişkin hazırlanan “Okul Hayattır” isimli kısa film çalışması izlenirken aynı zamanda izleyicilerin oyunla ilgili görüşleri de alındı.

Kurumda bu çalışmayı sahneleyen ekibe teşekkür mahiyetinde Kurum II. Müdürü Ayşen Bintez Çinar tarafından, Tiyatro Yönetmeni Ali Gül'e çiçek hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi