Ödemiş Müftülüğü’nün organize ettiği ve din görevlileri Mehmet Ali Çetin ile Mehmet Alışık’ın nezaretinde 06 Mart 2012 Salı günü kutsal topraklara dualarla uğurlanan 72 kişilik umre kafilesi Ödemiş’e döndü.

Belediye Yazlık Düğün Salonu meydanında karşılanan ve iki otobüs ile Ödemiş’e dönen umrecileri karşılayanlar arasında başta Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ödemiş Müftülüğü personeli ve umreye gidenlerin yakınları bulundular.

Karşılama töreninde duygusal anlar yaşandı. Umre kafilesi Mekke’de; Cennetül Mualla, Hz. Hatice’nin kabri, Cin Mescidi, peygamber efendimizin doğduğu ev, Sevr Mağarası, Cirane, Hudeybiye, Hz. Ayşe’nin mescidi, Arafat Dağı, Müzdelife’yi ziyaret ettiler.
Mescitlerde 2’şer rekat namaz kıldılar ve bu kutsal mekanlar ile ilgili kendilerine aydınlatıcı bilgiler verildi. Umreciler Medine’de ise peygamber efendimizin kabri, Küba Mescidi, Kıbleteyn Mescidi, Ambariye Mescidi ve Osmanlı’nın yaptırdığı tren garını ziyaret etti. Umreden dönen vatandaşlar, yolculuklarının ve kutsal mekânlarda kaldıkları günlerin çok güzel geçtiğini, Diyanet ile umreye gittiklerinden dolayı çok isabetli karar verdiklerini ve verilen hizmetlerden çok memnun kaldıklarını, özellikle Ödemişli din görevlilerine teşekkürlerini bildirdiler. Gidenlerin ortak düşüncesi; “Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin” oldu.
Editör: Haber Merkezi