Kültürler arası diyalog ve Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik uluslararası projeleri hayata geçirdiklerini ve 6 yıldır bu alanda birçok uluslararası proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Ensemble Feveris Music Uluslararası Kültür Ajansı Genel Koordinatörü Zafer Yümlü, Tire Kültür Derneği ile iş birliği içerisinde çalışmak istediklerini ifade etti.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN TANITIMI PROJELERİ DESTEKLENMELİ

Tire Kültür Derneği’nin Zeybek Ateşi projesini uzun zamandır takip ettiğini ve Türk kültürünün tanıtımı açısından projeyi oldukça başarılı bulduğunu söyleyen Yümlü, “Sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen bu ve benzeri projelerin kesinlikle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ajansımız bu amaçla Tire Kültür Derneği’nin çalışmalarını desteklemek ve Türk kültürünün tanıtımı için birlikte hazırlayacağımız projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Ayvalı, “DERNEĞİMİZİN TERCİH EDİLMESİ GURUR VERİCİ”

Ensemble Feveris Music Uluslararası Kültür Ajansı Genel Koordinatörü Zafer Yümlü’nün ziyaretinden oldukça memnun olduklarını söyleyen Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı da dernek olarak Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik projelerde memnuniyetle yer alacaklarını kaydederek, “Uluslararası Kültür Ajansı’nın uygulayacağı projelerde derneğimizi tercih etmesi gurur verici. Zeybek Ateşi ve diğer projelerimizin desteklenmesi ve geliştirilmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Türk kültürü hakkında aynı düşüncelerde olduğumuz ve aynı heyecanı paylaştığımız Zafer Bey ile bundan sonraki süreçte birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.
HABER: DİLEK AYVALI

Editör: Haber Merkezi