HABER: DİLEK AYVALI

Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul veya memleketi Tunceli’den aday olmadığı hatırlatan Ulema, Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu önünde sıraladığı vaatlerinde inandırıcılıktan uzak olduğunu ifade ederek, “CHP Genel Başkanı kendi sözüne dahi güvenemediği için millet ile arasına noter koydu” dedi. Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini popülist olarak nitelendiren Ulema, “söylemlerindeki 4 vaadin toplam 1 yıllık maliyeti 100 milyar lira. Onların geçmişteki İMF’ye olan borçlarını daha 3 buçuk yıl önce yeni kapattık. Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olmak gibi bir derdi olmadığı için seçimden sonra kaçıp gidecek, milleti kaderiyle baş başa bırakacak. Bizlerin yıllardır yaptığı sosyal uygulamaları millete yutturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
“İnsan ve hizmet odaklı”

AK Parti’nin kurulduğundan buyana insan ve hizmet odaklı çalıştığını belirten Ulema, demokrasi tarihinde meydana gelen darbe ve kesintiler sürecini anlattı. 13 yıllık iktidarları döneminde birçok kez engellemelerle karşılaştıklarını kaydeden Ulema, “Biz bu günlere vesayetçilerle, mafyayla, çetelerle uğraşa uğraşa geldik. Paralel yapı ise 17-25 Aralık sürecinde siyasete şekil vermek istedi. O kadar istiyorsanız, önce siyasi parti kurup, millete gideceksiniz. Eğer bu millet onlara yüzde 51 oy verirse, o zaman buyursunlar yönetsinler” dedi.

Tire’de tarım esnaf temsilcileri ile bir araya geldi

AK Parti’nin İzmir’e önem verdiği için Binali Yıldırım’dan sonra Veysel Eroğlu gibi birini İzmir’den aday gösterdiğinin altını çizen Ulema, 13 yılda İzmir’e toplam 13 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. AK Parti İzmir İkinci Bölge 9. Sıra adayı Bilal Kırkpınar ile Tire’de Ziraat ve Esnaf Odaları temsilcileriyle bir araya gelen Ulema, Tire Kaymakamı Mehmet Usta’yı makamında ziyaret ettikten sonra pazarda seçmenlerle buluştu.

Editör: Haber Merkezi