Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ‘’Çocuğunla Oyna Geçmişini Unutturma Projesi’’ kapsamında ‘1000 Çocuğa 1000 Topaç’ sloganıyla okullarda Topaç 1000 Adet topaç dağıtımı yapıldı.
Proje kapsamında geçtiğimiz gün Ödemiş’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ev sahipliği yapan İnönü İlkokullunda da topaç dağıtımı yapıldı.
Proje kapsamında Ödemiş Anaokulu, Çapacızade, Günlüce, Yeniceköy ilkokulları, Cumhuriyet Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerde topaç dağıtımından yararlanarak unutulmaya yüz tutan Topaç oyunun öğrendiler.
Proje kapsamında Ödemiş Anaokulun da düzenlenen etkinlikte dedeler, babalar ve torunlar hep birlikte topaç oynadılar. Düzenlenen etkinlikte önce dedeler ve babalar ardından da çocuklar topaç çevirdiler.
Konuyla ilgili olarak Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Cafer Cebeci; “Günümüzde çocuklarımız teknolojinin esiri olmuş bir şekilde bilgisayar, cep telefonu playstation oyunları ile sosyallikten uzak hareketsiz bir yaşamı alışkanlık haline getirdiler. Gençlik hizmetleri olarak unutulmaya yüz tutmuş, oyunlarımızı çocuklarımıza tanıtıyoruz.
Özellikle ilkokullarda oluşan yoğun talep doğrultusunda daha fazla topaç temini için İl Müdürlüğümüzden talepte bulunduk, talebimiz karşılandığı takdirde Ödemiş’teki tüm ilkokullarda projeyi uygulamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu oyunları çocukluğunda oynayan bugünün büyüklerini de işin içine katarak nesiller arasında bir bağ kurduk. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Ödemiş Anaokulu Müdürü Mahmut Altay’a ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, benzer etkinliklerin diğer okullarımızda da hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.”

 

Editör: Haber Merkezi