ÖZEL HABER: BAŞAR UÇAR
Türkiye kestane üretiminin %20’sini gerçekleştiren Kiraz, Beydağ ve Ödemiş’teki üreticilerin kestane ormanlarında görülen kanser ve çeşitli hastalıklara karşı mücadele vermeleri için eğitimler sürüyor.
Küçük Menderes havzasındaki kestane ormanlarının yıllardır mücadele ettiği başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklar verimi olumsuz etkilerken İzmir Orman Bölge Müdürlüğü hastalıkla mücadele için eğitim faaliyetlerine hız verdi.
9 mahallede 60 üreticiye eğitim
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri işbirliğiyle düzenlenen eğitimlere Kiraz, Beydağ ve Ödemiş’teki 9 mahalleden 60’a yakın üretici katılıyor. Kestane hastalıklarının verime etkisini azalmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Tuncay Can ve Orman Mühendisi Hacer Can üreticilere sunum yaparak mücadele yöntemlerini anlatıyor. Teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak kestane ormanlarında sürdürülecek eğitim faaliyeti sonunda sınav düzenlenecek. Sınavı başarıyla geçen üreticiler sertifikalandırılacak.

Editör: Haber Merkezi