16 Ekim 1980 İzmir doğumlu olan Ömer Köroğlu 1995 senesinden bu yana Radyo Program yapımcılığı ve sunuculuğu görevini sürdürüyor.2007 senesinde çıkardığı ilk kitabı Vesaire, 2011 senesinde çıkardığı Vesaire Hatıra Defteri ve 2013 senesinde Vesaire İkinci Yastık isminde üç kitabı hayran kitlesiyle buluşturmuş. Ömer Köroğlu Bayındır CHP İlçe Başkanlığını tarafından organize edilen programı yapmak üzere Bayındır’a geldi. Köroğlu Gazetemize özel soruları içtenlikle cevap verdi. Özel Bir radyo kanalında yaptığı programı 7’den 70 herkesin beğenerek takip ettiği bir program haline gelmiş.

Kısaca sizi okurlarımızla tanıştıralım Ömer Köroğlu Kimdir?

Ömer Köroğlu Radyo programcısı, yazar, diksiyon eğitmeni ve oyuncudur.3 kitabım var birincisi 2007 senesinde çıkardığım ilk kitabım vesaire, ikincisi 2011 yıllında çıkardığım vesaire hatıra defteri ve son olarak 2013 senesinde vesaire ikinci yastık olmak üzere ve hala İzmir’den yayın yapan radyo Pause’de Vesaire adlı programıma devam etmekteyim.

Şiir ve Hikâyeleri Şarkılarla buluşturmaya ne zaman başladınız?

İzmir de çok başarılı bulduğum orkestraları dinleyince ve mekânlardan da böyle bir teklif gelince sadece şiirler olmasın istedim. İzmir’in ve bence Türkiye’nin en iyi müzisyenlerini yanıma alarak Şiir ve hikâyeler şarkılarla buluştu. Orkestra şefi ve aynı zamanda klavye ustası İlkay Erişen, Klarnette Bayram Saygın , Gitarda ve soloda Mahmut Belek bulunuyor.

Şiir ve hikâyeleri şarkılarla buluşturma fikri nasıl oluştu?

Radyo programından sonra  beni dinleyenler sahnede görmek istediler. İzleyiciler, sıkılmadan şarkı ve şiir hikayeleri dinlesinler diye radyo programı gibi bir konsept oluşturduk.

Kırılmasın diye koklamaya kıyamadığım her gül soldu sonunda…

Dikenleri, seninle kötü olduğumuz, mutsuz ama yine de yan yana durduğumuz,

Savaştığımız o günler umurumda değildi de,

Sensiz geçen günlerin acısını tariften acizim şuan da…

Ömer KÖROĞLU

Ömer Köroğlu şiirlerini kime ve hangi duygularla yazar?

Genelde yazılarımı dinlediğim şarkılardan etkilenerek ve çevremdeki olaylardan etkilenerek yazarım.

Hikâyelerinizde duygusal bir yalnızlık var bunun nedeni nedir?

Yazarken de, okurken de seçtiklerim çoğunluğun yaşadıkları duygular oldu. Ve onların hislerine tercüman olmaya çalıştım ve genelde acılardan beslenen bir kuşak programı sahiplendi.6 yaşından başlayıp 70 yaşına kadar dinleyicim var. Dinleyenlerden olumlu tepkiler alıyorum kimi zaman bir anne arıyor oğlum sizi hikâyelerinizle uykuya dalıyor; Bir anne arıyor gece geç vakit eve gelen oğlunun radyo programı dinlemek için eve erken saatte geldiğini anlatıyor. Bunlar beni çok mutlu ediyor.

Ömer Köroğlu’nun kitaplarının konusu nedir?

Kitaplarımı tek bir konuyla sınırlamadan, aşk sevgi, bilgelik hayat sosyal sorumluluk adına çok şiir ve hikâyelerim var. Anlattığım dostluk hikâyeleri dinleyici tarafından çok beğeniliyor. Türkiye’nin ilk ve tek Stand up yapıyorum.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi