HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Firmanın kaliteli imalat aşamasını nasıl yansıttıklarını hiç bir şeyi gizlemeden tüm içtenliği ve tüm samimiyeti ile bizlerle paylaşarak: “Türkiye'de marka patent tescilinin henüz çok revaçta olmadığı ve fazla önem gösterilmediği 60’lı yıllarda Türk Marka Patent Enstitüsünden Ege ismini Marka olarak 1966 yılında Kayıt Altına aldırıp Tescil Ettiren firma kurucumuz İsmail Kasap Ege Sucukları Markasını gelecek nesillere hazırlamıştır” dedi.

“Hedefim Babam Ali Kasap’ın ilkeli ve prensipli ticari anlayışı yolunda ilerlemek”
 Kurulduğu yıldan beri Fermente Sucuk ve et mamüllerinin kaliteli imalatı konusunda iddialı olduklarını söyleyen Türkiye’nin ve Ege bölgesinin köklü firmalarından Ege Sucukları’nın İşletme Müdürü Alper Kasap; “Çocukluk yıllarında 15 yaşında önlüğümü takarak mesleğe başladım ve rahmetli babam Ali Kasap’ın belirlediği prensipler doğrultusunda ticari hayatıma devam ediyorum. Felsefemiz, prensibimiz ve ticaret anlayışımız, müşteriyi ve müstahsili mağdur etmeden, dürüst ve ahlaklı ticaret yaparak imalatımıza devam etmektir. Üreticilerimizin ve besicilerimizin her daim yanında olan bir aile firmasıyız” şeklinde konuştu.

Ege Sucukları’nın kurucusu babamın dedesi olan büyük dedem İsmail Kasap 1955 yılında Tire’de faaliyete başlamıştır diyen Alper Kasap; “Dedem de ileri görüşlü bir eğitimci ve o da dedelerinden yetişme imalatçı biri olduğu için 1966 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat ederek Ege ismini et ve et mamülleri statüsünde marka tescilini yaptırıyor. Rahmetli babam Ali Kasap 1972 yılında işletmeyi dedemden devralıyor. O zor ve kısıtlı imkânlar döneminde imal ettiği fermente sucukları pazarlamak için kendine ait servis aracı olmadığından dolayı dönemin en geniş bagajlı taksisi olan ticari bir taksinin bagajına sucukları kolileyerek İzmir’e götürüyor. O zamanlar sadece kışın sucuk üretimi yapılıyor, yazın sucuk İmalatı yapılmıyor. Babam sırtına yüklediği 30-40 kilo sucuk ile İzmir Kemeraltı’nda, Havra Sokağı’nda ve Çankaya Bölgesinde dükkân dükkân gezerek sucuk satışı yapıyor ve bu şekilde emek ve gayretleriyle piyasaya girmeye çalışıyor. Çocukluktan beri gidip geldiğim imalathanemizde, 1989 yılında ben de önlüğümü takarak bir fiil çalışmaya başladım ve bu günlere kadar mesleğimi çok severek ve azmederek gıda imalatında hijyen ve kalite adına başarılı olmak için mücadele vermekteyim” dedi.

Uzun yıllar boyunca çok genç yaşlarda İzmir'in bir çok semtinde sucuk sattığını söyleyen Alper Kasap sözlerini şöyle sürdürdü: “Babamdan gördüğüm ve öğrendiğim gibi sucuklarımızı sırtlayarak ve imal ettiğimiz mamülleri dükkan dükkan, mağaza mağaza gezerek satış yapmaya çalıştım. Babamdan devraldığım  pazarımızı genişletmek için gayret ve disiplin ile yılmadan çabalayarak çalıştım ve hala da çalışmaya kalitemizi her daim koruyarak yöresel bir firma olmamıza rağmen vizyonumuzu geniş tutarak imalatta ve pazarlama alanında yenilikler getirmeye çalışmaktayım. Her gün yeni fikirlere açık bir şekilde öğrenmeye, ilk yıllarımdaki gibi heyecanımla ve işime ekmeğime olan değer ve sevgi ile hala bir fiil imalatıma ve pazarlamaya  devam etmeye gayret sarf ediyorum. Babam Ali Kasap, 80’li yıllarda İzmir Kemeraltı’nın önde gelen tanınmış et mamulleri toptancısı Emekli Albay Osman Hisarcıklıoğlu ile ilk bayilik anlaşmasını yapıyor. Gün geçtikçe İzmir’in birçok yerinde, şarküterisinde, marketlerde sucuklarımız satılmaya ve halkımız tarafından tercih edilen bir marka olmaya başlıyor.”

 “Kaliteyi, temiz ve güvenli imalatı her daim ön planda tuttuk”
 Her zaman kaliteli ve güvenilir gıda imalatı yapmak için çaba sarf ettiklerini belirten Kasap; “Mali krizlerde bazı imalatçılar işin içinden maddi olarak kazanç sağlamak için soya, nişasta, çeşitli lifler ve tavuk mamüllerini kullanarak sucuk benzeri mamül üretmeye çalışırken, biz halkımıza müşterilerimize kaliteli ve sağlıklı mamüller imal etmek için zor şartlar içinde çabaladık ve büyük uğraşlar verdik. Maddi kazanç bizim için kaliteli imalat yapmaktan hep sonra gelmiştir. Babamın, ‘Kâr işin devamlılığındadır, kaliteyi eksik etmeyeceksin. Senin sucuğun evlere giriyor, aileler ve özellikle çocukları tüketiyor, markanı ve mamüllerini her zaman kaliteyi eksiltmeden koruyacak ve ileriye taşıyacaksın’ diye bana her daim nasihati vardır, yıllar yılı da hep beraberce bu ilkeyi uygulamışızdır” dedi. 

Sucuk ve Tire Şiş Köfte imalatımızda katkı maddesi kullanmıyoruz
Yeni yeni katkı maddeleri çıkmış piyasaya bu katkı maddeleri laboratuvar tahlillerinde belli olmuyormuş bunlar sebze ve meyve liflerinden elde edilip sucağa konularak fire oranı düşürmekte katkı sağlıyormuş. Portakal lifi, enginar lifi, karnabahar lifi ve ilaveten soya, nişasta, kelle eti vs vs. Bizim imalatımızda  sucuğumuza ve köftelerimize konulması yasak olan hiç bir katkı maddesi Kullanılmaktadır ve bunu tüm içtenliğim ile değerli müşterilerimize belirtmek isterim. Kaliteden hiç ödün vermedik. Yılda ortalama %95 dana olmak üzere %5 civarı da sığır ve düve eti kullanarak fermente sucuk, salam, sosis ve Tire şiş köfte imalatı yapmaktayız.

Ne 40 yıllık müstahsilinizi değiştirdik, ne de 40 yıllık baharatçımızı. Eti ve baharatı yöresinden ve kaliteli kullanınca sucuğumuzu ve diğer mamullerimizi hijyen kurallarını ön planda tutarak kaliteli yapınca talep olarak da böylesine üst sekmendeki mamuller her zaman müşterisini bulmaktadır. Damak asla yalan söylemez, güzel ve lezzetli bir mamulün tadını ve tavsiyesini alan müşteri her zaman arar bulur ve tüketmek ister. Böylelikle bizim reklamımızı, kalitesi ve lezzetinden dolayı sucuğumuzu ve diğer  mamullerimizi satın alıp tüketen halkımız yani müşterilerimiz yaptı. Burada yeri gelmişken bizi tercih eden müşterilerimizden Allah razı olsun diyerek teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi. 

HACCP, ISO 22000, ISO 9001 Helal Gıda Belgesi
Yakın zaman içerisinde varolan belgelerine ilaveten ISO 9001 ve Helal Gıda Belgelerini de sahip olacaklarını belirten Alper Kasap: “2006 yılından bu yana firmamız Ege Sucukları, önce HACCP sonra da geçiş yaparak ISO 22000 Gıda Güvenliği Kontrol Sistemini titizlikle ve başarılı bir şekilde uygulamaktadır. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünün denetim raporları da bunun kanıtıdır. ISO 22000 sistemi ile iş akışı daha risksiz kayıtlı olmakla birlikte, güvenli ve hijyenik ortamda imalat yapmaktayız” dedi.

 “2010 yılından bu yana İnternetten online satış yapıyoruz”
Binlerce müşteriye internet üzerinden satış yaptıklarını söyleyen Alper Kasap: “Resmî olarak istenilen internet sitelerine ilaveten ciddi siparişler gelmeye başlayınca prestij olması maksadı ile 2010 yılında online internet sitesi de kurduk ve online olarak internet üzerinden sucuk ve diğer mamullerimizin satışına ağırlık verdik. 2010 yılında kendi imal ettiği et ve et mamullerini internet üzerinden online satış yapan İlk firma olmanın gururunu ve sevincini yaşıyorum. Şu an Türkiye’nin neredeyse her yerinden sipariş alıyor. Kars'tan  İzmir'e, Erzurum'dan Muğla'ya, Denizli'den Mardin'e, Kastamonu'dan Edirne'ye İstanbul ve daha pek çok sayamadığım ilimiz ve ilçelerimizden kasabalarımızdan da sipariş alıyoruz. Bu siparişlerin yüzde 60’ı İstanbul ve ilçelerinden geliyor. İşin ticari kısmı ve hatta her şey bir yana Bakanlıkça bizi denetleyenlerin online sitemizden ürünlerimizi sipariş verip satın alması gerçekten gurur verici ve işimizi daha iyi yapmakta bizleri şevklendiren onure edici bir durum ” dedi.

Şarküteri ve kumrucular ve sandaviççilerin  tercihi
Ege Sucukları’nı Türkiye’nin her noktasından sipariş verebilirsiniz diyen Alper Kasap: “Çok uzun yıllardır  artık damak zevki olarak da özdeşleşmiş olan Çeşme Kumruları’nda Ege Sucukları’nın sucuğunu salamını ve sosislerini tadabilirsiniz. Öte yandan İzmir il ve ilçelerinde birçok şarküteri ve marketlerde  de ürünlerimizi bulabilirsiniz. Tire’ye dışarıdan gelenler, Tire sandviçlerinden Ege Sucukları’nın lezzetini hatırlayacaklardır. Çok uzun yıllardan beri Tire sandviçlerinde Ege Sucukları tercih edilip kullanılmaktadır. Yaz sezonunda daha yoğun olmakla birlikte Tire Sandaviççileri İzmir ve Çeşme Kumrucularına mamullerimizi servis yapmaktayız. Haftalık üretimimiz 7-8 ton civarı fakat 15 ton yapabilecek durumda kapasitemiz mevcut. Hem İzmir’de hem de Çeşme ve turistik sayfiye kentlerimizde, ilçelerimizde mamullerimiz aranılıyor ve isteniyor olması kaliteden hiç bir zaman ödün vermemiş olmamızdan dolayıdır. Son yıllarda İstanbul, Ankara kumrucu ve şarküteri işletmelerine kargo ile mamullerimizi yollamaktayız. Müşteri portföyümüze her gün yeni bir firma daha ekleniyor. Ve hepsi de ilk siparişlerinde, öncelikle müşterilerin isteği doğrultusunda sipariş verdiğini söylüyorlar. Bu da bizim için gurur verici bir durumdur. İstanbul, Ankara'daki şarküterilerin bu lezzetli ve kaliteli fermente sucuğumuzu vitrinlerinde ve tezgâhlarında bulunduran şarküteri, sandviç ve kumrucuların gün geçtikçe artması bir gıda imalatçısı olarak beğendirebilmek bizlere kıvanç ve mutluluk vermektedir” dedi.

Ege Sucukları Rahmetli Babaları Ali Kasap beyin vefatından sonra, Alper Kasap yönetiminde Geleneksel Fermente Sucuk imalatındaki başarısını devam ettiriyor. Öncelikle müşteri memnuniyetine önem gösteren firma kaliteden ödün vermemek için mücadele ediyor.


Editör: Haber Merkezi