Haber: Tolga KIZGIN

Başbakan Binali Yıldırım'ın pazar günü yapılan AK Parti Genel Kongresi’nde ve dün kabineyi açıklarken yaptığı konuşmalarında sürekli bahsettiği Kaymakçı, ulusal basında geniş yer buldu.
‘Kimler kabineye girdi?’, ‘Kimler giremedi?’ diye konuşulurken, sosyal medyada en çok merak edilen konu, Başbakan Binali Yıldırım'ın sürekli telaffuz ettiği Kaymakçı oldu. Birçok ulusal televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan, AK Parti Genel Kongresi ve dün yapılan ilk grup toplantısına Kaymakçı tezahüratları adeta damgasını vurdu. Ulusal, bölgesel ve yerel gazete bültenlerinde, haber sitelerinde, radyolarda, Başbakan Yıldırım’ın Kaymakçı adını telaffuz etmesi geniş yankı uyandırırken, sosyal medya kullanıcıları da yapılan paylaşımlarla Kaymakçı’nın adını ülkeye duyurdu.

‘TEZAHÜRATÇI GRUP’

Kaymakçı Belediyesi eski başkanı, Ödemiş Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi ve Ödemişspor Kulübü Başkanı Halil Güler tarafından kurulan, Kaymakçılı gençlerden oluşan, 150 kişilik “Tezahüratçı grup”, Yıldırım’ı uzun yıllar, gerek toplantılarında, gerekse mitinglerinde yalnız bırakmadı.

ANKARA’DA ‘KAYMAKÇI ŞOV’

Başbakan Yıldırım’a tebriklerini sunmak için geçtiğimiz cumartesi günü 250 kişiyle Ankara’ya hareket eden Kaymakçılılar, Ankara’da adeta ‘Şov’ yaptılar. Milyonların önünde, Ankara Arena Spor Salonu’nda tezahüratlarıyla ‘Şov’ yapan Kaymakçılılar, Yıldırım’ı adeta sevgi seline boğdu. 

BAŞBAKANIN SESİ TAMAMEN GİTTİ

Pazar günü yapılan Ak Parti Genel Kongresi’nde, ‘Yolların kralı Binali Yıldırım’ tezahüratlarının sonrasında, sevgi seline yanıt vermek isteyen Yıldırım’ın sesi neredeyse tamamen gitti. Kürsüden su yardımı alan Yıldırım ardından, ‘Sevgili Ödemişliler, Kaymakçılılar… Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur’ diye her yerde olduğu gibi yapılan tezahüratlara karşılık verdi. Yıldırım ayrıca Kaymakçılılara hitaben, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yol engellenemez" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BİLE SUSTURAMADI

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Konuşması sırasında yine Kaymakçılıların sürekli tezahürat yapması üzerine, Yıldırım'dan uyarılar geldi ve renkli anlar yaşandı.

'SESİM YİNE ARIZA MODUNA GEÇİYOR'

Yapılan tezahüratlar esnasında konuşmasına sık sık ara vermek zorunda kalan Binali Yıldırım, “Sesim yine arıza moduna geçiyor. Onun için biraz bana müsaade edin bir 10 dakika meramımı anlatayım. Sonra istediğiniz kadar coşkuya serbestsiniz tamam mı?”

“5 DAKİKA MÜSAADE EDİN”

“Söz veriyorum 5 dakika içinde bitireceğim tamam mı? Sizde lütfen 5 dakika müsaade edin, sonra akşama kadar beraberiz.”

“YA Bİ DURUN DA…”

Bir türlü kesilmeyen tezahüratlar karşısında, “Ya bi durun da şunu bitireyim ya. Ne olur durun da şu işi bi bitirelim…” demesi renkli anlara sahne oldu.

YILDIRIM, KAYMAKÇILILARI EVİNDE AĞIRLAMIŞTI

O dönemin Denizcilik, Habercilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 2013 yılında, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde düzenlenen 15. Bal Festivali nedeniyle, o dönemin Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim ile kapatılan Kaymakçı Belediyesi eski Başkanı Halil Güler ve Kaymakçılı vatandaşları davet ederek, evinde ağırlamıştı.

Yıldırım festival alanında Kaymakçılılar için şu ifadeleri kullanmıştı:

“İzmir’in Ödemiş ilçesinden ve Kaymakçı Beldesi’nden misafirlerimiz var. İki yıldır bizi yalnız bırakmıyorlar. Kendilerine Erzincanlılar adına hoş geldiniz diyorum. İzmir’in Ödemiş ve Kaymakçı Beldesi’nden bu festivale katılan hemşerilerimiz bizi burada da yalnız bırakmadılar. Kardeşliğin din ırk ve mezhep ayrımı yapılmadan nasıl olabileceğini gösterdiler. Kaymakçı’da örnek davranış göstererek Refahiye halkıyla buluştu” diye konuşmuştu.

‘Bu kardeşliğinizi nasıl unuturum’

Başbakan Yıldırım yine önceki yıllarda geldiği Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde yaptığı konuşmada da “2011 yılında Milletvekili olduğumdan beri Kaymakçı hep benimle oldu. Halil Güler ve ekibi bizleri hiçbir yerde yalnız bırakmadı. Kaymakçı, benim ikinci evim. Ta köyüme Erzincan’a, Dumanlı dağlarına kadar geldiniz. Ben sizin bu vefakar, bu kardeşliğinizi, nasıl unuturum. Ateş gibi yerinde duramayan bir başkanınız var. Aklı, fikri, gece, gündüz, Kaymakçı nasıl kalkınır? Kaymakçı nasıl gelişir? sorularında. ” diye konuşmuştu. 

Editör: Haber Merkezi