HABER: DİLEK AYVALI
Tire’de, Tire Çeriközü Köyünü Güzelleştirme yararına 6 Mayıs Pazar Günü Maltepe Arena’da 1. Geleneksel Boğa Güreşi düzenleniyor.
Tire Belediyesi, Çeriközü Köyü (Mahallesi) Muhtarlığı, Derviş Tarım Onursal Başkanı İbrahim Badakiş birliği ile Sinan Badak ve Fatih Bacaksız’ın organizasyon komitesini oluşturduğu, Türkiye’nin en iddialı güreşi, 1. Geleneksel Boğa Güreşi 6 Mayıs Pazar günü Maltepe Arena’da gerçekleştirilecek. Boğa Güreşi etkinliğinin Medya Sponsoru Yerel Güç Gazetesi.

100 Boğa katılacak
Tire’nin geniş katılımlı ilk büyük boğa güreşi olacağını kaydeden GüreşKomitesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Tire’nin ilk büyük Boğa Güreşini gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afişlerimizi tüm çevre ilçeler ile Aydın, Denizli, Muğla’ya kadar ulaştıracağız. Anons aracımız dolaşacak. Aydın, Nazilli, Muğla, Artvin ve Tire’nin çevre ilçelerinden en büyük pehlivan 100 Boğa güreşlere katılacak. 2 yenilmez boğa karşı karşıya gelecek. Tire’nin en büyük boğa güreşi olacak. Biz bu organizasyonun her yıl gerçekleşmesi için bundan böyle elimizden geleni yapacağız. ”

Başcazgır Ballıoğlu gelecek
Başüstü, Baş Güreşi, Süperbaş,Büyükşehir Belediye Kupası, Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlık Kupası, Süt Kooperatifi Kupası, Ticaret Odası Kupası, Ziraat Odası Kupası, Esnaf Kefalet Kupası, Muhtarlık Kupası, Ağalık Kupası, Boğacılar Dernek Kupası, İncirciler Kupası, Centilmenlik Kupası kategorilerinde boğalar kıyasıya mücadele edecek. Şenlik havasında geçmesi planlanan boğa güreşinin sunuculuğunu Türkiye’nin Başcazgırı Ali Ballıoğlu yapacak.

Ödüller
Baş kategorisinde birinciye 4 bin TL, Baş Altı kategorisinde birinciye 2 bin 500 TL, Büyük Orta Kategorisinde birinciye bin 500 TL, Büyük Ayak Kategorisinde birinciye bin 300TL, Küçük Ayak kategorisinde birinciye bin 100 TL, Deste kategorisinde birinciye 900 TL, Tozkoparan kategorisinde birinciye 600 TL ödül verilecek.

Boğalar şehir turu yapacak
1.Geleneksel Boğa Güreşine katılacak boğalar 5 Mayıs Cumartesi günü Tire’de Ortapark’ta ve İtfaiye Meydanı’nda karşılanacaklar ve güreşlere özel hazırlanan süslenmiş boğalar şehir turu yapacak.

Güreşe katılacak boğaların özel beslendiği ve spor yaptıklarını kaydeden komite üyeleri, “Boğaları özel besliyoruz. Akdarı, burçak, keçiboynuzu ve üzüm pekmezi, kuru soğanla besliyoruz. Her gün 4 saat düzenli yürüyüş ve koşu yaptırıyoruz. Yolda yürüyebilmeleri için nal çaktırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en kaliteli pehlivan boğalarının güreşeceği, davul ve zurnalar eşliğinde festival coşkusu ile gerçekleşecek olan Boğa Güreşinde ‘Ağa’ da seçilecek. 10 bin izleyicinin beklendiği Tire Çeriközü Köyünü Güzelleştirme yararına düzenlenen 1. Geleneksel Boğa Güreşi 6 Mayıs Pazar Günü Saat 10.00’da Maltepe Arena’da yapılacak.

Orta hakemler
Muammer Kuruş, Kuaför Ali, Faruk Arslan, Adalet Can, Levent Akkaya, İsmail Akkaya, Ahmet Acele, Hüseyin Özen,  Mehmet Kapan, İsmail Ünsal, Mehmet Badak, Ünal Badak, Aykut Şengül, Mücahit Yaşar, Günay Bayram, Şenol Yılmaz.

Masa hakemleri
Çetin Arda, Birol Birkan, Mehmet Bayır, Ali Akkoç, Mustafa Akkaya, Kemal Erdem, Yaşar Can, Mehmet Gönülaçar, Mehmet Sevim, Ramazan Gezer.

Tertip komitesi
İsmail Tetik, Sinan Badak, Fatih Bacaksız, Kadir Yaşar, Sabri Bacaksız, Ramazan Gezer, Sedat Tetik, İlker Güngör, Ömer Aktaç, Müjdat Yelgin, Uğur Kızıl, Fikret Şen, Yaşar Can, Mehmet Kavalcı, H. İbrahim Korkmaz, Kemal Erdem, Mustafa Arslan, Şeker Mehmet, Mestan Akkaya, Kazım Akkaya, Mehmet Baş.

Editör: Haber Merkezi