Kentin tüm önemli kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla “kent ittifakı” modeli çerçevesinde katılımcı bir süreçte hazırlanan ve sürdürülebilir kalkınma amaçları kapsamında kentin mevcut durum analizini yapan İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu (İzmir VLR) yayınlandı.

17 Küresel Amaç kapsamında 232 küresel alt göstergenin yerelleştirilerek İzmir’e özgü 96 alt amaç ve 169 göstergenin belirlendiği İzmir VLR, ayrıca kültür, insan hakları ve dijital demokrasi gibi konulara da yer vererek VLR raporlama metodolojisine özgün bir katkıda bulundu. Raporlama sürecine katılan tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra, ilçe sürdürülebilirlik ofislerinin katkılarıyla İzmir mevcut durumu havza bazlı ölçekte de değerlendirildi.

İzmir böylece Newyork, Barcelona, Bristol, Mannheim, Bonn, Helsinki ve Stockholm gibi önde gelen dünya kentlerinin hazırladığı raporların ardından Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporunu Türkiye’de hazırlayan ilk kent olma ünvanını elde etti.İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı tarafından, 348 sayfadan oluşuyor.

Rapora ulaşmak için linke tıklayınız:http://http://www.izmirskga.org/haberler/izmir-gonullu-yerel-degerlendirme-raporu-yayinlandi

Editör: Haber Merkezi