ÖZEL HABER: BSHA/ERKAN DOĞAN
Sahibi de doktor olan İzmir'deki bir tıp merkezinde çalışan doktrolar, maaşlarının düzenli yatmaması nedeniyle, tıp merkezinin sahibi meslektaşları ile görüştü. Ancak işveren ile uzlaşma sağlayamayan ve alacaklarını tahsil edemeyen doktrolar, bu  haftanın başında iş bırakma kararı aldı.
Merkezin önünde basın açıklaması
Türkiye'de ilk defa özel sağlık sektöründe doktorların İş Kanunu'ndaki iş görmeme haklarını kullandığını belirten İzmir Tabip Odası'nda görevli Avukat Mithat Kara, "Maaşları düzenli ödenmeyen doktrolar, tıp merkezinin sahibi ile bir kaç defa görüştü. Ancak bir netice alınamadı. Tabip Odası olarak doktorlarımızın yanındayız. Onların hak ve hukuklarını sonuna kadar savunup, gereğini yapacağız" dedi. Kara, oda tarafından merkezin önünde bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
İş Kanunu 34. Madde
Ücretin gününde ödenmemesi
Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.  Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

Editör: Haber Merkezi