HABER: AYŞE AKYÜZ

 

Ödemiş Türk Kızılay Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu’ndan Kurban bağışları ve Kan bağışlarıyla ilgili yönelttiğimizi sorularımızı yanıtladı. Boyacıoğlu Salı günü genev yollu üzerinde bulunan Karabıyık market Kanguru şubesi önünde sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında yapılacak olan kan bağışına davet etti. Yaklaşan Kurban Bayramıyla ilgili olarak da Türk Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genel Merkezin belirlemiş olduğu fiyatlarla bağışları kabul ettiklerini belirten Ödemiş Türk Kızılay Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu “ Kurban Bağışını her yıl düzenliyoruz. Genel merkezin belirlemiş olduğu fiyat önümüzdeki günlerde pankart ve afişlerle ödemiş sokaklarına asılacak. Vekâlet usulü ile vatandaşlarımızın bağışlarını kabul ediyoruz. Kurban bağışlarını aldığımız vatandaşlarımızın bilgilerini genel merkezimize vekâleten bildiriyoruz. Kurbanları et entegre tesislerinde kesim işlemi yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın cebine mesaj gönderiyoruz. Kurban bağışları daha sonra 1 kilo gram kavurma ve 1 kilo gram kavrulmuş kıyma olarak paketleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu sene Ödemiş Kızılay şubesine 690 kilo et ve kavrulmuş kıyma geldi. Ramazan bayramında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza imza karşılığında dağıttık.”

Kan stoklarının şuanda kritik durumda olduğunu belirten Rıfat Boyacıoğlu “ Kan Stoklarımız şuanda kritik durumda ege bölgesinin kan ihtiyacı şuanda günlük karşılanmaktadır. Ramazan ayın gelmesi ve havaların sıcak olması da kan bağışlarını etkiledi. Bağışçılar kan vermeye özen göstermediler. Kanın her daim gerekli olan bir ihtiyaç olduğunu ve bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabileceğini unutmadan bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında genev yolunda bulunan Karabıyık market kanguru şubesi önünde Kızılay tam tesisatlı kan bağış aracımıza gelip kan bağışında bulunmaları için davet ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi