HABER: DİLEK AYVALI 





        Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Bilindiği gibi üniversiteler eğitim ve bilimle anılması gereken yerlerdir.  Ama maalesef bu menfur saldırıda gösterdi ki son yıllarda üniversitelerimizde bölücü ve yıkıcı akımlar adeta eğitim yuvalarını yolgeçen hanına çevirmişlerdir. Bizler eğitim çalışanları olarak dini dili, mezhebi, kökeni ne olursa olsun tüm gençlerimizin eğitim alma hakkının anayasal bir hak olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın bu hakkını hiçbir gurubun veya örgütün engellemesi söz konusu bile olmamalı bu nedenle mevcut hükümetin üniversitelerdeki son zamanlarda artan bu olayların önüne geçmek için bir an önce radikal kararlar alarak bu gidişe bir son vermeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Olaylar tekrar gözden geçirilmeli

Hunharca katledilen Fırat Çakıroğlu’nun bize göre tek derdi devlet üniversitelerinin terör odaklarına teslim edilmemesi idi bunun mücadelesini verdiği için bölücü örgütler tarafından resimleri çeşitli yerlere asılarak adeta hedef gösterilmiştir. Bunun içindir ki başta iktidar partisi olmak üzere tüm yetkililerin şapkalarını öne koyarak üniversitelerdeki olayları tekrar gözden geçirmeleri gerekmektedir. Bu çocuklarımızın hepsi bu ülkenin evlatları bir tane gencimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz.

Hayat garantisi kalmamıştır

Devletin otoritesini devletin üniversitesinde sağlayamayan bir yönetim anlayışı ile ne kadar sağlıklı ve verimli bir eğitim yapılabilir. Mevcut iktidarın açılım safsatası yüzünden doğuda asayişin bölücü zihniyete teslim edildiği gibi, batıda ve devlet üniversitelerinde de aynı şeyler mi yapılmak isteniyor. Maalesef üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının hayat garantisi kalmamıştır. Gerek güvenlik güçlerinin gerekse üniversite yönetimlerinin bölücü ve yıkıcı örgütleri, eğitim yuvalarından söküp atması bu andan itibaren kaçınılmaz bir gerçektir.

Biz Türk Eğitim Sen Olarak öğrencilerimizin sağlıklı ve can güvenliklerinin yerinde olduğu bir üniversite istiyoruz. Terörle çatışmayla değil eğitimdeki başarısı ile anılmasını istiyoruz. Bu nedenle üniversitelerimizdeki sorunların yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi