Türk Eğitim Senden Geleneksel Aşure

Ödemiş Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şubesi Cumartesi günü Öğretmenevi önünde Muharrem ayının gelmesi nedeniyle aşure ikramında bulunarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen1 Nolu Şube Başkanı Tuncay Ünsal ve yönetim kurulu vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtımı yaptılar. Aşure ikramında yapılan yazılı basın açıklamasında adalet, haksızlık ve mazlumdan yana tavır almanın önemi vurgulandı.

Yezit ile su İçmektense Hz Hüseyin ile Ölmeyi yeğleriz
Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Tuncay Ünsal yapılan basın açıklamasında şunları belirtti. Ünsal “Bu ay Allah’ın rızasının kazanmak, toplumsal birliği güçlendirmek, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için, özrü dara çekmek ve gönülleri insan olma onuruyla yıkama ayıdır. Bu ayda Oruç tutmak, kundaktaki bebeğe ok atacak kadar iğrençleşen, peygamber soyunun evlatlarını günlerce, haftalarca çöl ortasında aç ve susuz bırakacak kadar İslam’a ve insanlığa düşmanlık eden başta Muaviye oğlu Yezit olmak üzere tüm Emevi zalimlerini ve onların zulüm geleneğini sürdüren günümüzün zalimlerini lanetlemektir ve başkaldırmaktır. Yezit ile su İçmektense Hz Hüseyin ile Ölmeyi yeğleriz”

Kerbela Hürriyet ve adalette sevdalı olmaktır. Mazlumdan yana olmaktır
Muharrem ayı başlangıcının Hz Hüseyin ve 70 Müminin şehit edildiği gün olduğunu belirten Başkan Ünsal “Bu ayda oruç tutmak, bize inancımızı ana dilde öğreten tüm yolu ulularımızı yâd etmektir. Ne mutlu temiz gönüllere, ne mutlu Ehli Beyti’n ışığı ile aydınlananlara, ne Mutlu bu bilinçle oruç tutanlara, Ne Mutlu bu bilinçle oruç tutanlara, Ne mutlu doğrudan yana adaletten yana olanlara Kerbela Hürriyet ve adalette sevdalı olmaktır. Mazlumdan yana olmaktır”   


Ne mutlu adaleti dorudan yana olanlara

Haksızlık karşısında direnmenin adının Kerbela olduğunu belirten Tuncay Ünsal “Hz Hüseyin küfeye yürüyüşü hakkı haykırmak, baskıya ve zulme direnmek, hak ve adaletin tesis edilmesi içindir. Hayatında en ufak bir riya, menfaat, hırs dünyalık ve saltanat beklentisi olmayan Hz Hüseyin batıla ve zulme karşı gösterdiği tavrında doğru bir örnek olmuş ve hesabı olanın farkını koyan bir duruş sergilemiştir. Kerbela hadisesinde Hz Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz Muhammed Mustafa(sas)’nın yoludur. Kerbela yı anlamak, Kerbela yı yaşamak hakka, hakikate, hürriyete ve adalete sevdalı olmak demektir. Haksızlık karşında direnmenin adıdır Kerbela. Ne mutlu adaleti dorudan yana olanlara. 

Allah’ın sevgisini kazanmak Kerbela’dır
Kerbela olayını yüreğinde hisseden bir Müslümanın yezidiler gibi düşünmediğini belirten Ünsal “  Kerbela ’yı anlamak Hüseyin’ce yaşamaktır. Kerbela ’nın acısını yüreğinde hisseden hiçbir Müslüman, Kerbela şehitlerine zulmü reva gören Yezidiler gibi düşünemez. Kerbela da bize düşen vazifelerden biride bu acı hadise üzerinden İslam coğrafyasında bir ayrılık- gayrılık değil birlik beraberlik çıkarmaktır. Kerbela da şehit olanlar sadece Şiiliğin temsilcisidir, nede Kerbela faciasını yaşatan zalimler Sünniliğin referansını temsil ederler. Zaliminde, mazlumunda mezhebine meşrebine bakılmaz. Savaş terör ve zulümden dolayı milyonlarca insan yerinden, yurdundan evinden barkından, hayatından oluyor. Çocuklar umutlarını, hayallerini, geleceklerini yitiriyor. Nice mazlum masum, mağdur kardeşimizin hayat hakkı her gün Hüseyin efendimizi gibi Kerbela çöllerinde gasp ediliyor. Kerbela şehitlerini ve bugüne kadar hak ,hakikat ,hürriyet, adalet ,ahlak ,erdem ve fazilet için can verenleri rahmetle anıyoruz. Ve diyoruz ki Allah’ın sevgisini kazanmak Kerbela’dır ”

                                              
Haber:Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi