HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda Turizm haftası programı kapsamında bir etkinlik programı düzenlendi. Düzenlenen programa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ödemiş kamu kurumu daire amirleri, Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Akyol okul öğretmenleri katıldılar.

Yapılan etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Akyol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Akyol ; “Toplumumuzda turizm haftasında farkındalığı artırmak ve turizm canlandırmak ve halkın turizm hareketini artırmak için çeşitli etkinlik düzenlenmektedir. Asya ve Avrupa arasında bir köprü olan ülkemiz, ılıman iklimi zengin bitki örtüsü yüzyıllar boyunca yaşamış medeniyetlerin bırakmış olduğu esrelerle turistler için biçilmez kaftandır. Gerek toprak mahsulü olarak gerekse deniz ürünleri olarak yetiştirmiş olduğu birbirinden farklı damak tadıyla İzmir Adeta bir cennet yuvasıdır. Bu amaçla gıda bölümü öğrencilerimize teorik eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimiz kazanmış oldukları pratik çalışmaları çeşitli gıda ürünleri satan yerlerde staj yaparak tecrübelerini artırmaktadırlar. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz ara elman olarak iş bulabilmektedirler. Tüm halkımızın turizm haftasını kutlar ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Aykol’un konuşmasının ardından, Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Seray Yakıtlıer ve Zeynep Yontan tarafından “Ödemiş” isimli şiir okundu. Dünya harikalar listesinde ülkemizde delil olan yerlerin slayt gösterisi konuklara sunuldu. Lübbey köyü ile ilgili olarak sunum ve Lübbey köyü ile ilgili son durum hakkında bilgiler izleyenlerle paylaşıldı.

Müzik öğretmeni Cem Aslan yönetimindeki öğretmenlerden oluşan müzik grubu tarafından verilen müzik dinletisi izleyenlerden büyük beğeni aldı. Müzik dinletisinin ardından Ekmek israfı isimli kamu spotu yayınlanarak, bayat ekmekten yapılan tatlı misafirlere ikram edildi. Gıda bölümü öğrencileri tarafından yapılan birbirinden leziz ve rengârenk salatalar adeta renk cümbüşü yarattı. Yarışmada Seray Yakıtlıer birinci, Gizem Yavuz ikinci, Nurcan çapar üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından Artvin yöresine ait halk oyunları gösterisi ile etkinlik son buldu.

Editör: Haber Merkezi