HABER: Tolga KIZGIN

Turizm cenneti olarak bilinen Gölcük’te bir takım alt yapı tesislerinin yapılacağı ve Kültür Bakanlığından bu işlere harcanmak üzere 350 bin liralık bir ödeneğin geldiği açıklandı.

Ödemiş’in turizm açısından önemli bir yere sahip olan Gölcük Mahallesinde rekreasyon çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında göl kenarındaki 5500 m² alanda dinlenme alanları, yürüyüş yolları, paten pisti, spor alanları yer alacak. Gölcük Mahallesi, konumu ve doğa güzellikleri bakımından Ödemişliler ve çevre il, ilçelerden gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir. Özellikle yaz aylarında piknik yapmak ve dinlenme alanı olarak en çok tercih edilen yerler arasındadır. Mevcut halin düzenlenerek yeni alanların oluşturulması amacıyla Ödemiş Belediyesi’nce hazırlanan “Gölcük Mahallesi Göl Çevresi Rekreasyon Alanı Düzenleme” projesi uygulanmaya başlandı.

Projenin ilk etabı, Kavurmacı mevkiinden Gölcük Otel arasındaki 5.500 m² alanda uygulanacak. Gölün doğa güzellikleri korunarak, ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan projede kapsamında göl kenarında yeşil alanlar, yürüyüş yolları, 4 iskele, ahşap pergoleler, paten pisti, basketbol sahası ve spor alanları yapılacağı belirtildi.

Kültür Bakanlığından 350 bin lira destek

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleri sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Gölcük Mahallesi Göl Çevresi Rekreasyon Alanı Düzenleme” projesine 350 bin TL destek geldi. İhale bedeli 486.444,12 TL olan projenin 6 ayda tamamlanması planlanıyor.

 

Editör: Haber Merkezi