HABER: DİLEK AYVALI

Gazetecilerle yaptığı sohbette üniversitede eğitimini sürdürdüğü yıllarda iki dergi, mezun olduktan sonra da MÜSİAD’ın Çerçeve dergisi, Milliyet grubunun çıkardığı AB Businnes dergisi ve en sonda Anlayış dergilerinde çalıştığını ifade eden Milletvekili Turhan,  “Sürekli yazar, yazı işleri müdürü, yayın yönetmeni olarak çalıştığım yayın organı sayısı sekiz. Meslekten sayılırım bende” dedi.

Daha sonra kürsüye çağırılan İbrahim Turhan, “Maalesef az evvel acı bir haber aldık. Sendikaların gerçekleştirdiği bir toplantı sırasında Ankara’da bir patlama gerçekleşmiş. 30’a yakın can kaybı olduğu ifade ediliyor. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Delikanlının harman olduğu Tire’den teröre ve teröristlere şunu açıklıkla söylüyorum ki ne yaparlarsa yapsınlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Bunu söylerken istiklal savaşımızın ruhuyla söylüyorum. İstiklal savaşı gazisi Tire’nin kahramanı olan Evkaf memuru dedem Ali Efendinin bize kazandırdığı ruh ile söylüyorum. Dedem derdi ki hep, ‘Mesele memleket meselesi olduğunda birlik ve dirlik için canını feda etmen gerekirse canını feda edeceksin’. Bir kez daha terörü lanetliyorum. İstiklal marşımızda diyor ya, ‘Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ diye. Bu ülkedeki en son ocak tüttüğü müddetçe amaçlarına ulaşamayacaklar.

Tire benim baba ocağım. Yalınayak Mahallesi’nde idi evimiz. Buraya geldiğimde, benim için burası sadece İzmir’in güzel bir ilçesi, tarım ve sanayide hızlı gelişen umut vaat eden Küçük Menderes Havzası’nın bir ilçesi değil, aynı zamanda çocukluğumun ve gençliğimin yad edildiği o güzel günleri yeniden kucakladığım müstesna bir zaman oluyor. Küçük Menderes Havzası İzmir açısından önemli bir bölge. Tire, Torbalı, Kiraz, Menderes, Beydağ, Bayındır, Ödemişve Selçuk ilçelerimiz, İzmir’in iktisadi faaliyetinde hem tarım hem sanayi hem de yeni gelişmekte olan hizmetler sektörü için büyük önem taşıyor. Bu bölge için son derece kapsamlı, bölgenin kalkınmasını hızlandıracak, gençlere iş olanakları sağlayacak böylece Türkiye’nin büyümesine ve 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak projelerimiz var. Ben diyorum ki Türkiye’nin 2023’ün hedeflerinin gerçekleşmesi için Tiresiz İzmir, İzmirsiz 2023 hedefleri olmayacaktır. Tire, tarih boyunca Doğu Akdeniz havzasının ekonomik, ticari, eğitim ve sağlık alanında merkezi oldu. Önümüzdeki dönemde Ak Parti’nin tek başına iktidar olması ile bu kalkınmanın bu sıçramanın bu hamlenin ivme kazanarak devam edeceğini İzmir’in yeniden o ihtişamlı günlerine ulaşacağını bütün vatandaşlarımıza bir taahhüt olarak iletiyoruz” dedi.

Milletvekili İbrahim Turhan’a, milletvekili adayı Bilal Kırkpınar ve Emin Sefa Kayacan ile Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan ve Tire Belediyesi Ak Partili Meclis üyeleri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi