Aralık ayı başında, Ödemiş’in Türbe mevkiinde bulunan Tekke Camisi’ne sabaha karşı saat 06.00’da yıldırım düşmesi sonucu büyük hasar oluşmuş, ancak can kaybı yaşanmadığı için cami cemaati bu duruma şükretmişlerdi.

5 Aralık günü meydana gelen olayın ardından minareden giren 2 tane yıldırım duvarları patlatmış, elektrik tesisatlarını yakmış ve caminin içerisinde hasar oluşmasına neden olmuştu.

Oluşan hasarın ardından camii de 2.500 ila 3 bin lira arasında paratoner, boya, bakım onarım, elektrik tesisatlarının yenilenmesi için yaklaşık 8-10 bin lira masraf gittiği öğrenildi.

Din görevlisi İsmail Gökçoban’ın sabah ezanının okunmasına 4 dakika kala meydana gelen olay sonrası gelmesi muhtemel bir faciadan da kıl payı kurtulması nedeniyle geçtiğimiz Cuma günü, namazdan sonra şükür pilavı dağıtıldı. Gökçoban, “’Bilindiği gibi bundan bir süre önce camimize yıldırım düştü. Caminin elektrik tesisatı hasar gördü, elektrik panosu yandı. Caminin iç ve dış kısmında yarıklar oluştu. Bunları cemaatin yardımları ile tekrar yaptırdık. Camimize zaruri ihtiyaç olan paratoneri tekrar yaptırdık. Bugün de cemaatimize şükür pilavı dağıtıyoruz.’’ dedi.

Haber:
 NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi