Tunceli'de 11 kişiyi taşıyan helikopter düştü. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. İçinde 2 hâkim, 7 polis, 3 personelin olduğu bildirilen helikoptere ilişkin arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Sabah'ta yer alan iddialara göre, helikopterin içinde 8'i polis 14 kişi olduğu belirtildi.

Helikopterin enkazı aranıyor

Helikopterin Pülümür, Ovacık ilçesi aralığında düştüğü bildirildi. İlk bilgilere göre bölgede helikopterin enkazı aranıyor.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklama

Saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bölgeye çok sayıda uçak ve helikopter gönderildi

Bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır'dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Ayrıca Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor. Ayrıca iki Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de bölgede.

 

Editör: Haber Merkezi