2008 yılından bu güne bir çok bilimsel yarışmaya katılan Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi 2015 TUBİTAK  proje yarışması için 11 farklı proje hazırladı. Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Biyoloji ve Türk Dili Ve Edebiyatı gibi bölümlerden hazırlanan projeler TÜBİTAK’a gönderildi.
 

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü İlhan Koca, “2008 yılından bu yana kesintisiz her türlü bilimsel proje yarışmalarına davet alan ve yedi yıl gibi kısa sürede 8 ayrı ödüle imza atan Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi bu yılki TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasına başvurmayı ihmal etmedi. | | | | Başvuruları 27.01.2015 tarihinde biten TÜBİTAK proje yarışmasında bu sene farklı alanlardan da başvuru yaparak bilimsel çalışma yelpazesini genişletti. Okulumuz felsefe öğretmeni Zerrin GÜNGÖR danışmanlığında çalışan öğrenciler bu yıl psikoloji, sosyoloji, tarih, biyoloji ve Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden yani 5 alandan 11proje üreterek yarışmaya başvuru yaptılar. Okulumuzda iki yıl üst üste TÜBİTAK Bilim fuarı açtık. 2. Bilim fuarında görev alan öğrencilerimizin TÜBİTAK belgeleri 23.01.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz törenle verdik. Bu yılda 3. Bilim fuarını açmayı planlamaktayız. Öğrencilerimize verdikleri emekten ötürü teşekkür eder, okulumuza ve ilçemize güzel sonuçlar getirebilmelerini temenni ederim.” dedi.

Projelerin danışmanlığını yapan Zerrin GÜNGÖR projeler ve öğrenciler hakkında bilgi verdi:

Bu sene proje alan çalışmasını genişlettik ve bu yıl tarih ve biyoloji biliminden de proje üretmeye özen gösterdik. Bunun yanı sıra bu yıl ilk kez başvuruya açılan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden de proje üreterek başvuruda bulunduk. Öğrencilerim çok özverili çalıştılar. Okulumuz öğrencilerinin tüm projelerinde Ödemiş’i daha iyi tanımlar hale geldik. Her bir çalışma Ödemiş için ayrı bir veri kaynağı oldu bizler için. Bu anlamda da Ödemiş’in kültürel yapısı için harika bir donanıma sahip olduk. Emek veren tüm öğrencilerimi kutlar, okulumuza ve ilçemize güzel başarılar getirmelerini temenni ederim. Projelerde görev alan öğrenciler ve projeleri aşağıda yer almaktadır:

1 Psikoloji-Çocuklarımızı eko fobi ile mi çevreliyoruz? Bilge Çanakkale ve Saime Yıldız

1 Tarih- Geçmişten izler: İzmir Yangını- Buse Babayiğit ve Aslı Ay

1 Biyoloji- Vitex Agnus- Castus bitkisi üzerin Bir Çalışma- Erinç Güngör ( Özel Oluşum Anadolu Lisesi)- Hazal Sayar ( Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi

1 Türk Dili Ve Edebiyatı- Çocuk oyunlarındaki sözlü edebiyatı yakalamak - Öyküm Gülcü ve Tuğba Cura

Sosyoloji;

ve - Ye kürküm ye

ve Merve Karaöz- Çiftçilerimiz halinden memnun mu?

ve - Neden proje yap(a)mıyoruz

ve - Koruyucu mu yoksa tedavi edici diş hekimliği mi?

Özlem Bora ve Hüner Erdem-Öğretmen Liseleri üzerine düşünmek?

ve Buse Cuşkun- Cep telefonu çılgınlığı (Ödemiş merkezinde eğitim gören lise öğrencilerinin cep telfonu bağımlılığı)

ve - Eğitim sistemimizi ne kadar tanıyoruz?

Editör: Haber Merkezi