NAZİF HARUPÇU

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 14-15 Mayıs 2014 tarihlerinde ikincisi yapılacak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına, Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu da heyecanla hazırlanarak devam etmekte.

BADEMLİ GEÇEN SENE İLGİ ODAĞI OLMUŞTU

2013 yılında birincisi gerçekleştirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda "Orhun Yazıtları", "Pirinççi Köy Halkının Bademli Barajına Yönelik Algısı", "Dibile Tatlısı" ve "Bademyeli Şair Mehmet Arif Bilgi" gibi pek çok çalışma konusu dikkat çekmişti. 

Okul müdür yardımcısı ve proje yürütücüsü Özgür Arslan, bu sene ilçede bu çalışmayı gerçekleştirecek tek okul olduklarını ifade ederek bu sene de pek çok özgün çalışma ile öğrencilerin hazırlıklarının sürdürmekte olduklarını ifade etti. Bu fuar öğrencilerin akademik özgüven kazanmalarına,  bilimsel araştırma ve sunum yapma becerilerinin gelişmesine katkı yapmakta ayrıca farklı bilişsel seviyedeki öğrencilere bilimsel çalışma yapma fırsatı sunmakta.

Okullar Hayat Olsun Projesi

Okulun Türkçe öğretmeni Ramazan Göçen de şunları söyledi,  “Beldemizin tarihini, kültürünü, doğasını öğrencilerin araştırması, öğrenmesini teşvik etmek en çok beni sevindirdi. Bu yıl en önemli çalışma olarak okulda yürütülen "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında anne-babaların kitap okumalarının sağlanmasıdır.”

Kitap okuyan anne-babaların bu çalışmaya yönelik algılarının anket ile belirleyecekleri projeyi Bilim Fuarında sunacaklarını ifade eden Türkçe öğretmeni Ramazan Göçen, Bu tür desteklerin ileriki yıllarda da sürmesinin bu çalışmaların gerçekleştirilmesine önemli fayda sağlayacağını vurguladı.  Proje hazırlayan 7-A sınıfı öğrencilerinden Reyhan Diker ve Buket Güntekin  "Anne Babalar Okuyor" projesinde velilerimizin kitap okumasını sağlamak çok heyecanlı ve sevindirici. Ayrıca "Öğretmen Benisa" adlı kitabın yazarı ile tanışacak olmanın kendilerine mutluluk vereceğini söylediler.  

 

Editör: Haber Merkezi