NAZİF HARUPÇU 

 Ödemiş ve Birgi’de çekimleri yapılan ve Ekim ayı içerisinde ilk bölümü TRT 1’de yayınlanacak olan 30 bölümlük komedi dizisi ‘Yeşil Deniz’ filminin fragmanı yayınlandı.

30 bölümlük 'Yeşil Deniz' adlı dizi filmin çekimlerine Ödemiş ilçesi ev sahipliği yapıyor. Yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Pertev Atasay’ın yönetmenliğini  Yahya Samancı’nın yaptığı 90'lı yıllarda bir Ege beldesinde yaşanan olayları konu olan ve Birgi mahallesinde, Konunun yaşandığı Yeşilova beldesinde yaşananları konu alan  'Yeşil Deniz' adlı dizinin çekimleri Eylül Ayı başından beri devam ediyor. İlk çekimleri Ödemiş’in Lozan Meydanı,  Bozdağ ve Birgi mahallesinde yapıldı.  

 Başrollerini Burak Serdar Şanel, Öykü Çelik, Melis Babadağ'ın paylaştığı dizide, Emin Gürsoy, Zeynep Gülmez, Renan Bilek, Mert Turak, Burak Alkış, Ali Barkın rol alıyor. Filmin hikâyesinde, 1990'lı yıllarda radyolardan insanlar birbirlerine istekte bulunuyorlar. 'Beyaz güvercinden yakışıklı prense' gibi verilen mesajlar ilgi ile karşılanıyordu.

 Daha sonra, bunu parayla yapmaya başladılar. Para fikri Radyoda spikerlik yapan İsmail'den çıkıyor, fakat para patronun cebine inip, İsmail bu paralardan bir şey görmüyordu.  İnsanlar tarlada çalışırken, İsmail ise hayalleri olduğu için, Gözü İzmir’deki radyolara girebilmek. Her şeye rağmen bunlara katlanıyor ama, Sevdiği Sedef isimli kızla evlenebilmek için paraya da ihtiyacı var. Paranın peşinden koştururken Zümrüt ile tanışarak ilişkileri bununla canlanıyor.

Yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği dizinin senaryosunu ise Ali Kara  kaleme aldı. Ödemiş’in Birgi mahallesinde çekimleri devam eden  ‘Yeşil Deniz’, 90’lı yıllarda Yeşilova isimli kasabada yaşayan naif, komik ve büyük hayalleri olan küçük insanların hikâyesi ile devam ediyor.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi