HABER: DİLEK ACAR ÖZDEMİR

İzmir’in Bayındır ilçesinde bayrak krizi yaşandı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında törende Türk Bayrağı yoktu. Saygı duruşunda bulunulmadı İstiklal Marşı okunmadı. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli tören alanını terk etti.

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliği için tören düzenlendi.

Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Şube Müdürü Erdal İnce ve diğer okul müdürlerinin de bulunduğu etkinlikte saygı duruşu İstiklal Marşı okunmaması ve Türk Bayrağının olmamasına Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli tepki göstererek tören alanını terk etti.

Tören okul müdürü Rasim Şahan’ın konuşması ile başladı. Daha sonra ilahi grubu yer aldı. Kürsüye Bayındır Kaymakamı davet edildi. Program akışında saygı duruşu İstiklal Marşı’nın olmaması ve Türk Bayrağı’nın asılmamasına Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli tepki göstererek “ Siz nasıl eğitim kurumusunuz. Bayrağınıza ülkenize hiç saygınız yok mu?” diyerek tören alanından ayrıldı.

Başkan Sesli, “ Bir okulun düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinliğinde Türk Bayrağı’nın olmaması utanç verici ve saygısızlık. Program akışında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın olmaması beni üzdü ve sinirlendirdi. Tepki göstererek tören alanını terk ettim. Bu konuda gerekli yasal işlemin başlatılması gerekiyor. Manevi değerlerimizin görmezlikten gelinmesi ve duygularımızın bu şekilde rencide edilmesine karşıyız. Konunun takipçisi olacağız ”

Editör: Haber Merkezi