Torbalı Belediyesi tarafından yapılacak olan kent arşivi çalışması için Torbalı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hatice Yaman, Kent Arşivi Sorumlusu Yasin Kaya ve görevli personel Çağlar Albayrak Ödemiş Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM)’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber’den bilgiler alan konuklar, sadece Ödemiş’i değil Ege bölgesinin tarihi ve etnografik yapısını yansıtan müzeyi büyük ilgi ile inceledi.  
Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nden çok etkilendiğini belirten Torbalı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hatice Yaman, ÖYKAM’ın Torbalı’da yapılacak olan kent arşivine ışık tutacağını belirtti.
Önümüzdeki günlerde Torbalı’da yapılacak olan kent arşivi için Ödemiş Belediyesi’nin ise gerekli desteği vereceği belirtildi.
Ödemiş Belediyesi’nden konuyla ilgili olarak ise bir açıklama yapıldı. Açıklamada; “Bölgemizin tarihsel ve kültürel mirasının koruma altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla belediyemiz tarafından düzenlenen Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi 25 Şubat Cumartesi günü hizmete açıldı.
Açılış töreninde mülki erkanlar dışında, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, komşu il, ilçe ve belediyelerin temsileri gibi birçok davetliyi bir araya getiren ÖYKAM, hafta içinde de çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Müzemiz; bir hafta içinde gerek kent merkezinden gerekse çevre ilçelerdeki vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. ÖYKAM, bölgemizin tek yerel müze ve arşivi olarak komşu belediyelerin de çalışmalarına ışık tutacak nitelikte” denildi.
Editör: Haber Merkezi