Eğitim öğretime verdiği önem ve destekle dikkatleri üzerine çeken ve okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 dönüm arsa hibe eden Torbalı Belediyesi şimdi de, Fen Lisesi için ekonomik değeri oldukça yüksek bir arsa bağışladı.

12 dönüm arazi bağışlandı

Torbalı Belediyesi Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan 12 bin metrekarelik bir arsayı ilçeye Fen Lisesi yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devretti. Konu, geçtiğimiz günkü Torbalı Belediyesi aylık olağan meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Belediye, Kaymakamlığın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Torbalı’ya Fen Lisesi yapılması yönündeki talebine sessiz kalmadı. Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan 12000 metrekarelik arsayı Fen Lisesi yapılması için Bakanlığa devreden Belediye, gerekli imar düzenlemelerini de hayata geçirdi. Böylece Torbalı Belediyesi’nin okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı arsaların toplam yüzölçümü 62,000 metrekareye yükseldi.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK

Eğitim öğretim yılının başında okul ve derslik yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 dönüm arsayı bedelsiz olarak tahsis ettiklerini hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Eğitim öğretim konusunda bize gelen taleplere duyarsız kalma gibi bir lüksümüz yok. Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitime destek olmayı önceliklerimiz arasına aldık. Daha önceki desteklerimize yenilerini ekleyeceğimizi söylemiştik. Bizden istenen talebi Belediye Meclisi’ne getirdik. Netice olarak da, Fen Lisesi için arsa talebi meclisimizden oy birliği ile geçti. Eğitime sözde değil özde destek olduğumuzu bir kere daha ispatladık. Torbalı, eğitime, üretime geleceğe odaklandı. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi