Sigorta Prim Dökümleri Sorgulama Ne Kadar Primim Var, SSK hizmet dökümü ile birlikte kullanılmakta olan bu sorgulama işlemlerinde asıl amaç prim detaylarının öğrenilebilmesine destek sunmaktır. Prim gün sayısı sorgulama ve sgk hizmet sorgulama işlemleri bir bakıma kişilerin emeklilik ile ilgili bilgi sorgulamaları yapmalarına da destek sunacağı için öncelikle belirtmemiz gereken şey çalışanların rutin olarak her ay prim sorgulama ekranından primlerini öğrenebilmeleri için destek vermeleridir. Bunun tek ve en önemli sebep çalışan tarafından prim yatırıldığının öğrenilip öğrenilmediğinin sağlanmasıdır. Öyle ki çalışanlar prim günlerini öğrenebilme zorunluluğuna sahiptirler bunun en önemli sebebi bazen SGK gün sayısı sorgulama veya sigorta sorgulama ekranı üzerinden prim detaylarının yatırılmadığının görülmesidir.

SSK PRİM GÜN SORGULAMA SİTESİ

Zira baktığımız zaman bazen işverenler çalışanların primlerini yatırmamakta ve bunun için işlem tesis edilmesi adına çaba içerisinde olabilmektedir. Velev ki prim yatırılma konusunda sizler de sgk sorgulama ekranından bilgi öğrenilmesine destek sunacak bir adım atmayı istemiyorsanız bu konuda yapmanız gereken şey prim öğrenme ve SGK borç sorgulama detaylarının bilgilerini yapma konusunda seri davranmadır. Sorgulama ekranından şifreli veya şifresiz olarak yararlanabileceğinizi unutmayınız zira bu işlemler hem şifreli hem de şifresiz olarak yapılabilmektedir. Bunun için ilgili ekranınıza girişinizi yaparak prim detaylarını kısa süre içerisinde öğrenmiş olacaksınız. Şifreli işlem yapmak için PTT şubelerinden şifrelerinizi temin edebilirsiniz. Ancak yine de prim gün sayılarının yatırılmayan primlere göre ne kadar olduğunu veya yatırılmayan primlerin ne kadar olduğunu E DEVLET SGK SORGULAMA SAYFASI üzerinden öğrenebileceğinizi unutmayınız.

SGK Prim Gün Sayısı Sorgulama Yapılarak Neler öğrenilir?

---- Ay ay adınıza ödenmiş olan prim miktarı,

---- Sigortalı olarak ne kadar süre boyunca çalıştığınız bilgilerine kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. 

---- Hizmet dökümü ile temel sigorta bilgileri,

---- Sigortalı bir işe ilk giriş tarihini,

---- Sigortanızın işveren tarafından ödenip ödenmediği bilgisi,

---- Çalıştığınız kurum isimleri hakkında bilgi alınabilir,

Kısa süre içerisinde SGK gün sayılarını öğrenebileceğiniz mecra olan SGK Prim Sayısı Sorgulama modülü ile bu bilgiye net olarak ulaşabilir ve sorgulamanızı yapabilirsiniz. Son dönemlerde sosyal güvenlik kurumu ekranından yapılan sorgulamalar ile çalışma hayatına yönelik olarak çok sayıda bilgiler öğrenilebilmektedir. Eğer sizler de sgk prim gün sayısı hakkında detaylı sorgulama yapmak ve prim detaylarınızdaki emeklilik ayrıntılarını elde etmek istiyorsanız bunun için yapılması gereken şey sizden sistemin istediği doğru bilgileri ekrana girmektir. Bu ekranda bilgiler sizin girdiğini sisteme göre ortaya çıkmakta ve bilgileri o şekilde çalışan sisteminde gösterilmektedir. Sgk gov tr sitesi de bu anlamda sorgulamanın yapılacağı etkim mecralardan biri olmuştur.

Kaynak: https://www.turkiye.gov.tr/

 

Editör: Haber Merkezi