HABER:DİLEK AYVALI
Tire ilçe merkezinde şiddetli yağışı en çok hisseden yer Toplu Konut Sitesi oldu. Çevresindeki yerleşim alanlarına göre daha düşük bir kotaya sahip olan sitenin içindeki boş alanlar yağmur suları ile doldu. Yağmur suları yer yer 45-50 cm yüksekliğe ulaştı.

Sitenin içi göle döndü
Site sakini binlerce vatandaş, evlerinden ve apartmanlarından çıkamadı, araçlarına ulaşamadı, ulaşanlar ise hareket ettirmekte büyük zorluklar yaşadı. Sitenin içindeki alanlara dolan suyun boşaltılması için Tire Belediyesine ve site yönetimine başvuran site sakinleri, istedikleri çözüme kavuşamadı.

"Biz de şaşırdık, ne yapacağımızı bilemiyoruz !"
Sitede yaşayan ve yaşadığı mağduriyeti, konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren Burcu Sulamç, şunları söyledi: "Yaklaşık 18 yıldır burada oturuyoruz. Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşıyoruz. Ben iki üç defa mahsur kaldım. İşe gidemedim. Hafta içi olduğu zaman sularının çekilmesinin beklemek zorunda kalıyorum. Belediyeye şikayet ediyoruz. 'Bizim yapacak bir şeyimiz yok' diyorlar, 'Sitenin yapması gerekir' diyorlar. Site yönetimi de 'Belediyenin yapması gerekiyor' diyor. Biz de şaşırdık artık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Arabalar suyun içinde yani, hep çürüyor böyle. Zemin kattakiler artık usandılar. Evleri eşyaların hepsini yeniliyorlar sürekli. Çünkü evleri su basıyor. Bir de gerzler geri tepiyor. Pis sular da geliyor evin içine. Yani bunun bir çözüm bulmasını istiyoruz."

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “İlçemizde mevsim normallerinin üstünde bir yağış oldu. Tire İlçe Kaymakamlığı olarak kriz masamızı oluşturduk. Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekiplerimiz tespit ve çalışmaları yapıyor. Belediye ekipleri de alanda. Kırsal kesimlerde bazı tarlaları su basmış durumda. Bununla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapacak. Allah’a şükür şu an herhangi bir can ya da çok ciddi bir mal kaybı yok. İlçe genelinde tüm ekiplerimiz seferber oldu. Tüm Tireli vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi