HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ‘’Çocuğunla Oyna Geçmişini Unutturma Projesi’’ kapsamında İnönü İlköğretim Okulu’nda dedeler, torunlar ve anneler birlikte topaç çevirdiler.

Proje kapsamında İnönü İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte dedeler, anneler ve torunlar hep birlikte topaç oynadılar. Düzenlenen etkinlikte önce dedeler ve torunlar ardından da anneler topaç çevirdiler.

Konuyla ilgili olarak Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Cafer Cebeci; “Günümüzde çocuklarımız teknolojinin esiri olmuş bir şekilde bilgisayar, cep telefonu playstation oyunları ile sosyallikten uzak hareketsiz bir yaşamı alışkanlık haline getirdiler. Gençlik hizmetleri olarak unutulmaya yüz tutmuş, oyunlarımızı çocuklarımıza tanıtıyoruz. Özellikle ilkokullarda oluşan yoğun talep doğrultusunda daha fazla topaç temini için İl Müdürlüğümüzden talepte bulunduk, talebimiz karşılandığı takdirde Ödemiş’teki tüm ilkokullarda projeyi uygulamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu oyunları çocukluğunda oynayan bugünün büyüklerini de işin içine katarak nesiller arasında bir bağ kurduk. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe Soysal'a teşekkür ediyorum benzer etkinliklerin diğer okullarımızda da hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.”

Okullarında gerçekleştirilen etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirten İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe Soysal, “İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Çocuğunla Oyna Geçmişini Unutturma Projesi’’ ile okulumuzda etkinlik gerçekleştirdikleri için teşekkür ederiz. 23 Nisan da öğrencilerimize 350 adet topaç dağıtılmıştı fakat öğrencilerimizin bir kısmı topaç alamadılar ve Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Cebeci gelen ilk topaçları öğrencilerimizin mağdur olmaması adına bizim okulumuza vereceğine dair söz verdi. Biz bugün burada geçmişten kalan oyunumuzu çocuklarımıza tanıtırken aynı zamanda geçmişten gelen tatlarımızdan olan lokumu konuklarımıza ikram ettik. Böylece geleneksel tatlarımızdan olan lokum ile oyunumuzu birleştirmiş olduk.”

Editör: Haber Merkezi