2013 Yılında Süleyman Demirel Mahallesinde TOKİ tarafından yapımına başlanan 3 blok 6 katlı 250 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatını yapan Kart İnşaat, maddi yönden sıkıntıya düştüğü iddia edilerek, inşaatın bir süre duraklamasına ve gecikmesine neden olmuştu.

İnşaatın TOKİ’nin açıkladığı verilere göre,%55’te bulunması, başta Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i ve hastane yönetimini sıkıntıyı soktu.  

Bu işin yakından takipçisi olan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ankara’ya giderek TOKİ Başkanlığıyla birebir görüşmeler yaparak sıkıntıyı dile getirdi.

Ödemiş’e gelen TOKİ yetkilileri, inşaat alanında firma yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Görüşmeye Belediye Başkanı Mahmut Badem, hastane yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar katıldı.


Badem, “Hastaneyi İstiyorum”

Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Eski hastanemizin durumu belli, önce depreme dayanıksız olarak yapılmış, buda bizi son derece korkutuyor. Ödemiş halkı biran önce hastanede, koğuş sisteminden kurtularak, modern tek ve çift kişilik hastane odalarına kavuşmak istiyor. Bu bakımdan yüklenici firmanın işi hızlandırmasını bekliyoruz.”

Toplantı bir saate yakın bir zaman devam etti. TOKİ yetkilileri, müteahhit firma yetkililerine “Şu anda yaptığımız hesaplara göre inşaatın %55’i tamamlanmıştır. Tabi bu gecikmiş bir rakam, Ağustos ayına kadar size müsaade veriyoruz, inşaatın %70’i tamamlanmadığı takdirde, ihalenizi fes edeceğiz. Yeni bir ihaleyle çalışmaları süratli bir şekilde devam ettireceğiz. Bu işe tamam diyorsanız, işçi sayısını arttırarak inşaatı hızlandırırız.”

Kart inşaat yetkilileri  “Biz bu konuda söz veriyoruz, Ağustos ayına kadar inşaatın %70’i bitmiş olacaktır.” Sözü üzerine, inşaatın Ağustos ayına kadar yüklenici firmada kalması kararlaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi