Ödemiş İnönü İlkokulu öğrencileri torbada biriktirdikleri meyve çekirdeklerini toprakla buluşturarak doğaya katkı sağlayacak.

İnönü İlkokulu öğrencileri 'Tohumlar fidana, fidanlara ağaca' projesi ile "Her çekirdek bir ağaçtır" dedi ve çekirdekleri çöpe atmak yerine biriktirmeye başladı. Her sınıf bir torbanın içinde biriktirdiği meyve çekirdeklerini toprakla buluşturacak. İnönü İlkokulu 2/B sınıfı öğretmeni Berrin Varman ve 3/A sınıfı öğretmeni Tanju Sabancı'nın öncülük ettiği proje sayesinde öğrenciler hem işbirliği yapmayı hem de çevre bilincini öğrenecek. Berrin Varman, sınıf torbasında biriken çekirdekleri bir gezi düzenleyerek toprakla buluşturacaklarını söyledi. Varman, "Projemizin amacı meyve çekirdeklerinin, tohumların çöpe gitmesini engellemek. Her meyve çekirdeğinin bir ağaca dönüşme şansı olduğunu öğrencilerimize uygulamalı olarak öğretmek istedik. Biz bu biriken tohumları yeni eğitim öğretim yılında bir kır gezisinde toprakla buluşturacağız" dedi.

Çekirdekleri toprağa ektikten sonra onlara su vereceklerini anlatan öğrencilerden Eda Kurban, "Tohumlar büyüyüp, ağaç olacak, seli önleyecekler. Ağaçlar hem temiz hava sağlayacak hem de toprak kaymasını önleyecek, çevremizi güzelleştirecek" dedi.

Öğrenciler 'Tohumlar fidana fidanlar ağaca. Her çekirdek bir ağaçtır' sözlerinin yazılı olduğu afişleri caddelere asarak çevre sakinlerinden de projeye destek istedi.

Editör: Haber Merkezi