Ortaoyuncular tiyatrosunun resmi hesabından yapılan açıklamada "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy'u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" ifadeleri kullanıldı.

Ferhan Şensoy kimdir?

Şensoy, 26 Şubat 1951 tarihinde Çarşamba, Samsun'da dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur. 1957 yılında Samsun Gazi Osman Paşa İlkokulu'nun ardından 1961'de Galatasaray Lisesi'nden mezun oluyor. 1969 yılında Yeni Ufuklar, Soyut adında ilk öykü ve şiirler yayınlandı.1970 Çarşamba Lisesi’ni bitiriyor. Devekuşu Kabare adında ilk skeçleri oynanıyor. Aynı yıl Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümüne giriyor.1971'de Ayfer Feray Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuk yapmaya başlıyor. İlk profesyonel yönetmenlik ise Güm Güm Güm – İsmet Küntay – Paravana Kabare ile oluyor. 1972'de Ecole Superieure d’Art Dramatique (T.N.S) / Strazburg’da tiyatro öğrenimine başlıyor.

Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunudur. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu "Ferhangi Şeyler’den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir." diyerek açıklamıştır. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmiştir.

Editör: Haber Merkezi