HABER: DİLEK AYVALI

Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Aydın’ın Söke ilçesinden, Tire Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Mehmet Demirezer, yeni görevine başladı.
Söke’de 2009 yılından beri görev yapan Kaymakam Mehmet Demirezer, İçişleri Bakanlığının yaz kararnamesi ile İzmir’in Tire İlçesi Kaymakamlığına atandı. Tire’deki görevine başlayan Kaymakam Demirezer’i ilk olarak Tire’deki basın mensupları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, görevde olduğu süre içerisinde halkla iç içe olacağını belirterek, “Tire’ye daha önce birkaç kez özellikle meşhur tak tak kebabını yemeğe geldik. Eşim özellikle Tire Salı Pazarına geldi. Söke’deki açık Pazar, kapalı Pazar yerine alınınca bölgenin en büyük ve ünlü açık pazarı haline gelen Tire Salı Pazarı oldu” dedi.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ TÜRKİYE’DE ÜNLÜ

Tire’nin eski bir yerleşim merkezi olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kaymakam Demirezer, “Tire tarihi bir kent. Oldukça fazla tarihi esere sahip. Bu birikimi ile de gelişmeye açık bir kent. İlçenin adını duyurmasında Tire Süt Kooperatifi’nin de katkısı çok. Türkiye’de ünlü çalışmaları var kooperatifin. Çalışmalarını biliyorum çünkü ben de Gönen Kaymakamlığı yaptığım dönemde Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı yaptım. Süt ve süt ürünleri ile ilgili aşinalık var” dedi.
Kaymakam Demirezer, Tarihi Tire Kaymakamlık Binasının restorasyonu ve sonuçlandırılmamış yeni kaymakamlık binası ile ilgili konularla da ilgilenerek mevcut binanın eski haline getirilerek restore edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağını kaydetti. Demirezer, Tire’nin tarım, sanayi ve turizm konularında yeterli birikime sahip olduğunu ve gelişmeye açık bir kent olduğunu, kentin ekonomik açıdan gücüne güç katması içinde görevde bulunduğu sürece elinden gelen çalışmaları yapacağını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi