HABER: DİLEK AYVALI 

Tire’nin gururu genç gazi, ‘6 ay sonra iyileşeceğini ve yeniden görevinin başında olacağını’ belirtti.
Bir yıllık polis memuru olan ve ilk görev yeri Mardin’de vatan hizmet eden 23 yaşındaki polis memuru İskender Kul, meslek hayatındaki ilk birkaç ayın ardından özel hareket polisi olmayı istemiş ve gönüllü olarak Polis Özel Hareket (PÖH) içerisine girmiş idealist genç bir polis memuru.

BOMBALI SALDIRIYI YAPAN TERÖRİST HAK ETTİĞİNİ BULDU
Terör saldırılarının yoğunlaştığı illerden biri olan Mardin’de görev yapan İskender Kul, geçtiğimiz gün Kızıltepe ilçesinde yapılan hain bombalı terör saldırısının faillerinin izinin bulunması üzerine gerçekleştirilen operasyonda yer aldı. Kızıltepe ilçesinde bir evde sıkıştırılan örgüt mensubu 3 teröriste yönelik operasyonda; bombalı saldırıyı yapan terörist öldürülürken, evdeki diğer iki örgüt üyesi ise sağ yakalanmıştı.

Bu operasyonda teröristleri yakalamak üzere eve giren timin bir parçası olarak en önde yer alan ve bu sırada sağ ayak bileğinin hemen üstünden aldığı mermi ile yaralanan İskender Kul, “Gazilik” payesi ile Tire’ye ailesinin yanına geldi.

TAMAMEN İYİLEŞMESİ 6 AY SÜRECEK

Moralli ve kararlı olan, vatan ve millet uğruna gazi olmanın gururunu yaşayan İskender Kul, merminin kemiğini parçaladığını, 35 yerden parçalı kırık olduğunu, gerekli ameliyatların yapıldığını ve tedavi sürecinin devam ettiğini söyledi. Kul, yaklaşık 6 ay kadar sonra tamamen iyileşmeyi beklediğini, bu süreç sonunda görevinin başına döneceğini ve kaldığı yerden mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

“YAŞASIN DEVLET, VAR OLSUN ÖZEL HAREKÂT”

PÖH mensubu olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen İskender Kul, bu düşüncelerini; “Yaşasın Devlet, var olsun Özel Harekât” şeklinde sloganlaştırarak dile getirdi. Güneydoğu’da terörizme karşı sürdürülen operasyonlarda özel hareket polisinin büyük işler başardığının altını çizen genç Gazi, “Orada farklı bir dünyada ve ruh halindeyiz. Her an bir yerden saldırı gelecek psikolojisi ile hareket ediyoruz. Bir yerden bir yere giderken, her an yolda bir patlama olabileceğini düşünüyoruz. Bize mücadelemizde güç veren, ayakta durmamızı sağlayan en önemli şey imanımız ve milletimizin dualarıdır.” şeklinde konuşarak içinde oldukları riskli ve zorlu mücadele koşullarını dile getirdi.

GENÇ GAZİNİN ANNE VE BABASI, ‘BİRLİK-BERABERLİK’ ÇAĞRISI YAPTI

Aslen Erzurumlu bir aile olan yaklaşık 20 yıldır Tire’ye yerleşmiş bulunan Kul ailesinin mensupları; baba İsmail ve anne Meral Kul ise evlatlarıyla gurur duyduklarını, kendilerine destek olan dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ettiklerini belirterek, bu günlerin “Birlik ve Beraberlik Günleri” olduğunun altını çizdiler.

DAHA ÖNCE DE YARALANMIŞTI

İskender Kul, 22 Mart 2016 tarihinde, Mardin il merkezine çevik kuvvet ekibini götürürken yola döşenen patlayıcının PKK'lı teröristler tarafından infilak ettirilmesiyle, yine bacağından yaralanmış, tedavisinin arından görevinin başına dönmüştü.

 

Editör: Haber Merkezi