Tire’nin gururu minik efe Ahmetcan Taşal, hafta sonu katıldığı bir televizyon programında Sümer Ezgü ile Harmandalı Zeybeği oynadı.

Geçtiğimiz hafta Ödemiş Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği farklı yaş guruplarından toplamda 22 kişinin katıldığı "Küçük Menderes Efesini Arıyor" isimli zeybek yarışmasında ikinci olan Tireli Minik Efe Ahmetcan Taşal, Kanal 7’de yayınlanan Deniz Toprak’la Hafta sonu adlı programda canlı performans sergiledi ve Sümer Ezgü ile de harmandalı zeybeği oynadı.

Yağar Yağmur zeybeği oynayan Ahmetcan Taşal daha sonra Kostak Ali ve yarışmada ikincilik kazandığı Torbalı İki Parmak Zeybeği’ni de sahneledi.Sümer Ezgü, “AHMETCAN SAĞLAM ADAM”Sümer Ezgü, Ahmetcan’a ‘koca Efe’ diyerek hitap etti ve ‘Ben bu koç yiğit ile harmandalı oynamak istiyorum’ dedi. Ahmetcan komutları verdi ve birlikte harmandalı zeybeği oynadılar.

Sümer Ezgü, “Memleketin kültürüne sahip çıkan süper bir çocuk Ahmetcan. Ahmetcan’ı yetiştiren öğretmenine sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Efe demek, sağlam güvenilir demek. Ahmetcan da sağlam bir adam. Konserlerimde Ahmetcan’ın da sahne almasını isterim. Tekrar görüşmek isterim” dedi.

 

Haber: Dilek Kart

Editör: Haber Merkezi