İl ve İlçe belediyelerinin birlikte çalışmalarına en güzel örneklerini sergileyen İzmir BŞB ve Tire Belediyesi ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan atık su arıtma tesisini neredeyse tamamladı. Tesis 2018 Ocak ayı sonunda Tirelilerin hizmetine girecek.
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı   Aziz Kocaoğlu’nun onayıyla ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olan arıtma tesisinde mutlu sona gelindi. Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi’ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için geriye sayım başladı. Tire Belediyesi’nin yer tahsisi yaptığı arıtma tesisinin 9.1 Milyon TL’lik maliyeti büyükşehir tarafından karşılandı. 66 bin nüfusa hitap edecek arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

Tesis bu ayın sonunda hizmete girecek
Yapılan arıtma tesisi için açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “İlçemizin en büyük sorunlarında bir tanesi arıtma tesisinin yokluğu idi. Bu bizim açımızdan çok önemli bir eksiklikti. Aziz Kocaoğlu Başkanımız   ile görüşüp bu projeden bahsettikten sonra İZSU bürokratları hemen çalışmalarına başladı ve bizler, ilçemizin için en büyük projelerden biri olan arıtma tesisi için belediyemize ait 21 bin metre karelik yerin tahsisini yaptık. Yapımı devam eden Tire Arena Stadı’ndan sonra ikinci büyük projeyi ilçemize kazandırdığı için Sayın Aziz Kocaoğlu Başkanımıza Tireliler adına teşekkür ediyorum, tesis bu ay sonunda hizmete girecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi