Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Zeynep Önder, Tirelilerden ürünlerini alarak katkıda bulunmasını bekliyor.

Ailesine Bakıyor

Zeynep Önder yaşadığı hayatı şöyle anlattı, “Eşim Mustafa Önder (50) kalp yetmezliği hastası ve ayakta fazla durmaması gerekiyor. Buna rağmen kazanç elde etmek için haftada 1 gün, salı günleri Tire belediyesi ekmek fırını önünde simit satıyor. Devletten aylık engelli maaşı 650 TL almaktayız. Yeşil kartımız var ancak evimiz kira. Düzenli başka bir gelirimiz olmadığı için gözleme, makarna, kuru yufka, ev salçası, tarhana, kurabiye yapıp satarak geçimimi sağlıyorum. Benim ve eşimin sağlık sorunları da olduğu için bazen yapmakta olduğum işlerde bile zorlanıyorum. Kendim yüksek tansiyon hastasıyım, tedavi görmek zorundayım, evimin geçimini üstlenmek zorunda olduğumdan dolayı kendi sağlık sorunlarıma zaman ayıramıyorum.

Ayda 3 - 4 sefer eşimi İzmir'e Yeşilyurt Hastanesi'ne götürüyorum. Kazancımın biraz daha artması ve sağlık sorunlarıyla baş edebilmek için Tire halkından ve Tire'ye civar ilçelerden gelen vatandaşlardan alış veriş anlamında destek ve yardımcı olmalarını talep ediyorum” dedi.

Yardım İstemiyorum Alınterimle Kazanayım  

Çevresinden sipariş almak istediğini söyleyen Dündar, “Tire içine sipariş üzerine yaprak sarma, börek, tatlı, peynirli, otlu, patatesli, yumurtalı gözleme, bayanlara özel günler ve doğum günlerine özel sipariş alınır. Ayrıca biber ve domates salçası, biber domates karışık salçası, ev makarnası eriştesi bulunur. İhsaniye Mahallesi Yavuz Selim Caddesi No:10 Tire/İzmir adresinde hizmet vermekteyim. Yardımla değil alın terimle ürettiklerimi satmak ve hayatımı kazanmak derdindeyim” dedi.

Bu Haber Ege Sayfası Ve Yerelgüç Gazetesi İşbirliği İle Yardım Amaçlı Yapılmıştır 

Editör: Haber Merkezi