Tireli kadınlar oluşturdukları kadın platformu ile 7 Haziran Perşembe Günü bir basın açıklaması gerçekleştirecekler.
Eğitim-Sen Tire Temsilciliği, Eğitim-İş Tire Temsilciliği, ADD Tire Şubesi ve CHP’nin desteklediği Kadın Platformunun yapacağı basın açıklaması öncesi kamuoyuna bir duyuruda bulunmak isteyen Eğitim-Sen Tire Temsilciliği Kadın Komisyonu üyesi eğitimci Derya Doğan, AK Parti’nin son dönemde kadınlar üzerinden yürüttüğü kirli siyasete Tire’den bir ses yükseltmek istediklerini ve bu konuda son derece hassas olduklarını ifade etti.
Derya Doğan, AKP’nin kadın bedeni üzerinden siyaset yapmasını istemediklerini belirterek, “AKP kadın bedeni üzerinden elini çeksin istiyoruz. Bu çirkinliği, kendi katliamlarını, emekçiye olan saygısızlığını, çalışana grev hakkı tanımamasını, savaş çığırtkanlığını ört bas etmek ve gündemi kaydırmak için yaptığını biliyoruz. Bu politikanın önü 4+4+4 ile çocuk gelinlere yol açan yasa tasarısıyla açılmıştır. Lise yönetmeliğinde yapılmaya çalışılan değişiklik, kız çocuklarının toplumdan soyutlanmasına yol açacaktır. Öğrencilerin nişanlanmasına, evlenmesine hatta hamile iken okula devam etmesine izin verilmesi tasarlanmaktadır. Kadını yavaş yavaş toplumdan soyutlayarak yozlaşmış bir toplumun altyapısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kadını eve kapatıp istihdamdan el etek çektirmek ancak böyle bir zihniyetin ürünü olabilir” dedi.
“MERDİVEN ALTI CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUR”
Kürtaj konusu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Doğan, “Kürtaj yasası çıkarsa bundan en çok etkilenecek olan alt gelir seviyesindeki kadınlar olacaktır. Bu işin merdiven altına inmesi kadın sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır. Tüm bunlara isyanımızı haykırmak için 7 Haziran Perşembe günü saat 12.15’te Tire Öğretmenevi’nde toplanarak AKP Tire ilçe binası önüne yürüyecek ve buraya bir siyah çelenk bırakacağız. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacaktır” dedi.
Eğitimci Derya Doğan tüm Tireli kadınları bu konuda hassasiyet göstermelerini beklediklerini ifade ederek, “Bizlere destek veren her kadının komşularını akrabalarını yanlarına alarak gelmelerini istiyoruz. Kadın duyarlılığı olan, kadınlara değer veren erkek arkadaşlarımızı da bizlere destek olmaları için basın açıklamamıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi