Tireli İş Adamı Osman Gener’in Genel Müdürlüğü’nü yaptığı  Gençiz Fuarcılık tarafından düzenlenen FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı önceki gün Tireli gıda firmalarının da katılımı ile açıldı. Fuar 26 Ekim'e kadar sürecek.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Kültürpark 2 Nolu Holl'deki açılış töreninde, Türkiye'nin son 10 yılda her alanda çok ilerleme kaydettiğini, bu ilerlemenin en önemlilerinden birinin de tarımda yaşandığını söyledi. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak da kentin önemli bir gıda, tarım, hayvancılık üretim alanı olduğunu belirterek, daha önce özel bir gıda fuarının düzenlenmemiş olmamasının herkesin eksiği olduğunu söyledi. İzmir'in kaliteli, güvenli, verimlilik içinde ürettiğinin altını çizen Toprak, "Başlanan sulama projelerinin devreye girmesiyle, toprak ve suyun ideal kullanımıyla verimlik de artacak" dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise kentte fuarların artmasının kendilerini yeni bir fuar alanı aramaya yönelttiğini kaydederek, fuar zamanlarında otellerde yer kalmadığını, herkesin fuarlardan nasibini aldığını anlattı. Konuşmaların ardından stantlar gezildi. 

TİRE TİCARET ODASI’NIN KATKILARI İLE 5 FİRMA FUARA KATILDI

Tire Ticaret Odası’nın katkıları ile fuarda yer alan Tireli 5 gıda firması da fuarı değerlendirdi. Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. Üretim Sorumlusu Esra Boyacıoğlu, ilk kez gıda fuarına katıldıklarını belirterek,  fuarın devamlılığının önemine değindi. Boyacıoğlu, İzmir’in önemli firmalarının da fuarda yer almasının fuarın geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Fuarın bir diğer katılımcısı Yaşinoğlu Süt Ürünleri Genel Koordinatörü ve Pazarlama Danışmanı Kaya Tuncer ise, kısa sürede böyle bir fuarın katılımcı açısından yüksek sayıda düzenlenebilmesinde Gençiz Fuarcılığın başarısı olduğunu belirterek şöyle konuştu, “Bu fuarın direk iş yaptığımız kesime hitap etmesi bizim için büyük avantaj. Bu tip fuarlar İstanbul merkezli genellikle. İzmir’in fuar kenti olmasını ve yörede daha güçlü üreticilerin olması da fuara katılımı artırmış.”

Tire’nin yeni kurulan süt ürünleri firmalarından biri olan Araç Süt Ürünleri’nin sahibi ali İhsan Araç’ta ilk kez fuara katıldığının altını çizerek, “Tire’de yeni kurulmuş bir firma olarak İzmir’de düzenlenen bu fuara Tireli İş Adamı Osman Gencer’in fuarcılık kalitesine de güvenerek katıldım. Ürün yelpazesini geliştirmeye çalışan bir firmayız. Tire Ticaret Odası’na biz katılımcılara sağladığı desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİRLİ GIDA FUARINA SAHİP ÇIKMALI

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı kısa sürede tamamlanan bir fuar organizasyonu oldu ve İzmir’in ilk gıda fuarı oldu. Süreklilik elbette çok önemli fuarlarda ancak bölgemiz gıda üretimi anlamında zengin bir bölge olmasına karşın örneğin Ödemiş’ten katılımın tek firma ile olması üzücü. İzmir’den de çok büyük bir katılım göremedim. İzmirli üretici kent ekonomisinin güçlenmesi adına gıda fuarına sahip çıkmalı” şeklinde konuştu.

Yerli ve yabancı 150 firmanın katıldığı fuarda süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ile makine ve sistemler sergileniyor. 

Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi