HABER: DİLEK AYVALI
Tire’de bir tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan yüzde 90 görme engelli Enver Kala, antrenörü Mutlu Gültekin ile hazırlandığı Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 1500 metre B3 18+ Büyük Erkekler kategorisinde yarıştı.
14 sporcunun yarıştığı kategoride Enver Kala 4,47’lik derecesiyle birinci oldu. Daha sonra 5000 metre B3 Erkekler kategorisinde de yarışan Kala Türkiye çapında 11 sporcunun yarıştığı bu kategoride 18,32’lik derecesiyle birinci oldu.
Enver Kala, düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

Kaymakam Tanrıseven’den tebrik
Türkiye şampiyonu Enver Kala Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’i ziyaret etti. Tanrıseven, engelli sporcu Enver Kala’nın spordaki başarısından gurur duyduğunu belirtti. Kala’yı bu güzel başarısından dolayı tebrik eden Tanrıseven, başarılarının artarak devam etmesini diledi.

“Engelli sporculara destek olacağız”
Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, engellileri hayatın içine katmaya çalıştıklarını belirterek, engelli sporcuları da teşvik edeceklerini ve engellilerin çeşitli sportif dallarda faaliyet göstermesi için destek olacaklarını söyledi. Tanrıseven, “Tire’de bulunan engellilerin, sportif faaliyetlere katılarak, yaşamdan keyif almalarını ve başarılı olmalarını istiyoruz” dedi.





Editör: Haber Merkezi