HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediyesi Resim Atölyesi’ndeki kursiyerlerin sergisinin açılışında konuşan Başkan Çiçek;”Bugün belediyemizin kursunda değerli hocamız Ressam Erdoğan Nur eşliğinde eğitim gören kursiyerlerimizin el emeği tablolarının sergisi için buradayız. Biz Tire’ye sanat severlerin gözünden bakmaya çalışıyoruz . Sanatseverlerin görüşleri bizler için çok önemli. Kutuhanrestorasyonunu sürdürüyoruz. Arasta’nın da restorasyonadâhil edilmesiyle harika bir yapı ortaya çıkıyor. Yalınayak Hamamı’nı tamamladık. Bu yapının üstünde Ali Efe Hanı var. Kamulaştırılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Az ileride Terziler hamamı var, malikleri anahtarlarını getirdiler restorasyon için. Aşağıda Mathuis Han var. Bu eserler tek tek ayağa kalkacak. Yalınayak Hamamı’nı tamamladık son denemeler rötuşlar yapılıyor yakında orayı da açacağız” dedi.
Kursiyer Müzekka Dinç yaklaşık 1 yıldır kursa katıldığını ve sergilenen tablosunu 1 ay gibi bir sürede hazırladığını söyledi. İki yılı aşkın süreden bu yana resim kursuna katıldığını söyleyen kursiyer Halime Seylan, 25 adet yağlı boya tablo yaptığını ve bir gün kişisel sergi açmayı çok istediğini söyledi.

Tire’nin anıtsal yapıları resmedildi
Ressam & Heykel Erdoğan Nur da kursiyerlerinin performanslarından çok memnun olduğunu ifade ederek, “Bu projenin resimleri 2 ayda hazırlandı. Öğrencilerle yaptığımız temel sanat eğitimlerinden sonra artık sıra bir tema üzerinde çalışmaya gelmişti. Tire’nin anıtsal yapıları ve sokakları konu olarak seçildi. Her bir arkadaş görevlendirildi. Yeni dönemde yeni kursiyerler bekliyorum, çok da talep var. Biz çalışmalarımızı Tire belediyesi sanat atölyesinde yani Tren Garı’ndaki Hangarda yapıyoruz. Normalde kurslarımız haftada 6 saat. Bu özel proje içinse her gün çalıştık.

Sergide Bedesten, Molla Arap Camii, Balım Sultan Türbesi, Yayla Fakıhlar Mescidi, KarakadıMecdettin Camii gibi Tire’deki anıtsal yapıların resimleri bulunuyor. Tire Belediyesi Hangar Resim Atölyesi’nde 16 kursiyer tarafından hazırlanan yaklaşık 30 adet yağlı boya tablo Tire Bedesten’de sergileniyor.







Editör: Haber Merkezi